Emir Dilaver 2014 és 2017 között három esztendőt töltött a Ferencvárosnál, és hazai fronton mindent megnyert a zöld-fehérekkel: egyszeres bajnok, háromszoros kupagyőztes lett, de a Ligakupát és a Szuperkupát is elhódította, ma azonban már éppen a Fradi mostani Bajnokok Ligája-ellenfelét, a Dinamo Zagrebet erősíti.

A fradi.hu készített interjút a bosnyák játékossal, aki elárulta, mennyire súlyos a jelenlegi sérülése.

Valóban kiment a bokám, de kaptam fájdalomcsillapítót, úgyhogy azért nincs komolyabb baj. Persze azt nem mondhatom biztosra, hogy játszani fogok, ez az edző döntése, de természetesen a keretben vagyok – kezdte a korábbi Fradi-játékos, majd a magyarországi éveire visszatekintve elmondta, pont azért szerette mindig is a Fradit, mert olyen barátságos volt mindenki, mint amikor tegnap összefutottak Zágrábban. Vargával, Lovrencsiccsel, Dibusszal is együtt játszottam, de sok stábtagot is ismerek a mostaniak közül.

Persze, hogy követtem a klubnál történt eseményeket, és nagyon örülök, hogy ennyire jó irányba halad a Fradi,

mert nagyon szép időszakot töltöttem ott. Annak is örültem, hogy a Fradi a következő körbe jutott, persze azért nem annyira… (nevet)

Dilaver hozzátette, nagyon vegyes érzései voltak, amikor megtudta, hogy a Fradi lesz az ellenfél, hiszen nem akar rosszat az előző klubjának, de mindig nyerni akar és a legjobbját fogja adni.

Szerintem akkor is nagyon dominánsak voltunk, amikor még velem együtt nyertük meg a bajnokságot. Igaz, néhány apróság hiányzott. Remélem, ez most adott a csapatnál, hiszen a Fradi sokat várt arra, hogy nemzetközi szinten is sikeres legyen. A legjobbakat kívánom, igaz, nem ellenünk (nevet). Komoly céljaink vannak a Dinamóval – folytatta, majd kitért arra is, szerinte ki a legjobb a jelenlegi Fradiból. – Talán Lanzafamét vagy Priskint mondanám, de a szélsők is nagyon jól játszanak. Láttam néhány meccsét most a Fradinak, hiszen videóztunk, hogy hogyan is játszik a csapat.

BL, EL: Petárdák és görög tűz, így indult el a Fradi-vonat Zágrábba – minden a magyar klubok nemzetközi meccseiről!