Jobban kezdte a Bajnokok Ligája fináléját a Real Madrid, amit mi sem bizonyított jobban, hogy Jan Oblaknak már rögtön az első percekben egy óriási védést kellett bemutatnia Benzema közeli próbálkozásánál. A 15. percben azonban már ő sem tudott hárítani: Toni Kroos beadásába Gareth Bale csúsztatott bele, majd ezt követően a lesen álló Sergio Ramos méterekről lőtt a hálóba (1-0). Az Atlético Madrid ezt követően sem igazán találta a játékát, és mivel a Real sem erőltette a támadásokat, az első félidő már nem hozott különösebb izgalmakat.

A szünetben Diego Simeone plusz egy csatárt küldött be, az Atlético pedig a 47. percben óriási esélyt kapott az egyenlítésre, miután Pepe buktatta Fernando Torrest a tizenhatoson belül, de Antonie Griezmann a felső lécre bombázta a büntetőt.

A folytatásban a Matracosok mezőnyfölényben játszottak, és több veszélyes akciót is kidolgoztak, de a Real Madrid védelme rendre állta a sarat, az átlövéseknél pedig Keylor Navas volt rendre résen. A 70. percben aztán eldönthette volna a trófea sorsát Zinedine Zidane csapata, de Karim Benzemának a kiszorított helyzetből leadott lövését Oblak nagy bravúrral védte, majd nem sokkal később Cristiano Ronaldo előtt adódott hasonlóan nagy lehetőség, amely szintén kimaradt.

Mindez pedig megbosszulta magát, a 79. percben ugyanis kiegyenlített az Atlético Madrid: Juanfran jobb oldali beadását a félidőben beálló Yannick-Carrasco lőtte a kapuba (1-1).

A rendes játékidőben már nem született gól, így következhetett a hosszabbítás, amely során szintén távol álltak a gólszerzéstől a csapatok, így büntetőpárbajra került sor. A tizenegyesek alatt egyedül Juanfran hibázott (a kapufát találta el), így az utolsó büntetőt elvégző C. Ronaldo gólja azt jelentette, hogy a Real Madrid elhódította története 11. Bajnokok Ligája trófeáját.

BAJNOKOK LIGÁJA, DÖNTŐ:

Real Madrid – Atlético Madrid 1-1 (S. Ramos 15., ill. Carrasco 79.) – büntetőkkel: 5-3