Alaposan bekezdett az Ajax Madridban: Ziyech a 7., Neres a 18. percben volt eredményes a holland csapatban. A másik oldalon Varane már a 4. percben a lécre fejelt,  a csereként beállt, sok támadást és kritikát kapó walesi Bale pedig a félidő hajrájában a kapufát találta el – 0-2-vel fordultak a csapatok.

A második játékrész elejét viszont a Real nyomta meg, akadtak is lehetőségei, az újabb gólt azonban megint a vendégcsapat szerezte, méghozzá videóbírós gólt. A Tadic felső sarkos bombájával véget ért holland akció ugyanis egy vitatott szituációt után indult el, kérdéses volt erősen, hogy a támadást tulajdonképpen elindító mentés és becsúszás közben elhagyta-e a labda teljes terjedelmével a játékteret.

Kint vagy bent?

Közzétette: csakfoci.hu – 2019. március 5., kedd

A német Felix Brych játékvezető végül hosszas tanácskozás után megadta a harmadik gólt.

Asensio nem sokkal később szép lövéssel szépített, de a slusszpoén az Ajaxé lett, a dán Schöne ugyanis látványos, de Courtois-hibával tarkított szabadrúgás-góljával beállította az 1-4-s végeredményt. Nacho hajrábeli kiállítása már nem osztott-szorzott.

A 2016-ban, 2017-ben és 2018-ban is BL-győztes Real Madrid ezúttal a legjobb nyolc közé sem jutott be (ilyen kilenc éve nem fordult elő a blancókkal).

Ott lesz viszont a negyeddöntőben a Tottenham, amely a hazai 3-0 után Dortmundban is győzni tudott. Pedig az első félidőben szinte felborult a pálya, sorra jöttek a hazai helyzetek, a gól viszont elmaradt. Nem úgy a másik oldalon, a 49. percben Harry Kane jobbról, 16 méterről jobbal hatalmas erővel a bal sarokba lőtt, eldöntve végképp a párharcot. Az angol vb-gólkirály ezzel klubrekordot döntött, egy Spurs-játékos sem jutott még el 24 találatig a nemzetközi kupákban.

BL-nyolcaddöntők, kedd:

Real Madrid – Ajax Amsterdam 1-4 (Asensio 70., ill. Ziyech 7., Neres 18., Tadic 62., Schöne 72.) – továbbjutott: Ajax (5-3)

Borussia Dortmund – Tottenham 0-1 (Kane 49.) – továbbjutott: Tottenham (4-0)