Real Madrid – Juventus 1-3 (C. Ronaldo 98. – 11-esből, ill. Mandzukic 2., 37., Matuidi 60.)

A klasszikusok közé lépő Real-Juve találkozó (1-3) után a torinóiak hihetetlen feltámadása és a Michael Oliver játékvezető által a hajrában megítélt, a spanyolok továbbjutását eredményező 11-es került a középpontba.

Zinedine Zidane (Real Madrid):A meccs utolsó pillanatáig hittünk a továbbjutásban. Egy első percekben kapott gól nagyon meg tud fogni egy csapatot. Ők nagyon jól futballoztak, mi pedig nagyon rosszul, bár helyzeteket azért ki tudtunk dolgozni. Szerintem a két meccs alapján megérdemelt a továbbjutásunk. Nekem azt mondták, hogy tényleg 11-es volt a végén, bár nem láttam a szituációt. A játékvezető megadta, így már felesleges erről beszélni.

Massimiliano Allegri (Juventus):A hosszabbítást megérdemeltük volna és a ráadásban két friss cserével akár fel is őrölhettük volna a fáradó Realt. Nem akarok a játékvezető döntésről beszélni, de ami történt, az Cuadradóval is megtörtént az első meccsen…Sajnálom a csapatot, mert az első meccsen is jól játszott 60 percig, de akkor nem jöttek a gólok, amik most igen.

Andrea Agnelli (Juventus, elnök):A játékosok és a bírók is hibáznak, de ez a játékvezető kész káosz volt, teljesen elveszítette az irányítást a pályán! Nagyon nagy kár a történtekért, mert mi is meg tudtuk mutatni, hogy igenis lehetséges háromgólos hátrányból felállni. A sorozatos, az olasz csapatok kárára elkövetett hibák miatt is rendkívül fontos és időszerű lenne a videóbíró bevezetése a BL-ben. Ilyen tévedések nem fordulhatnak elő egy ilyen presztízsű és ennyi pénzről szóló sorozatban. Valamiért amiatt, hogy a játékvezető bizottság elnöke olasz, olyan bírókat küldenek kompenzálásként az olasz klubok meccseire, akik az olasz csapatok ellen vannak.

Gianluigi Buffon (Juventus):

Egy ember nem hoz ilyen kétes döntést, nem nyír ki így egy olyan csapatot, amely 90 percig a lelkét kiteszi a pályára és képes a padlóról felállni. Egyértelmű, hogy szemetesláda van a szíve helyén. Ha pedig nincs meg benned az a karakter, amely egy ilyen meccsen, egy ilyen stadionban szükséges, jobb, ha csak a lelátón ülsz a családoddal, és chipszet zabálsz meg iszod az üdítődet.

A Real a két meccs alapján megérdemelten jutott tovább, sok sikert kívánok nekik és mindig megtiszteltetés egy ilyen klub ellen játszani. De legalább a hosszabbításra rászolgáltunk volna.

Kemény szavakkal illette a Juve ikonikus védője, Giorgio Chiellini is Oliver játékvezetőt, de még a pályán. A beszámolók szerint a bekk a “Lefizettek?” kérdéssel támadt a bíróra, amikor az befújta a sordöntő 11-est.

Nem kellene meglepődnünk, emlékszünk, a Bayern München tavaly hasonlóan járt… – utalt vissza a védő a meccs után, a Kassai Viktor által vezetett tavalyi spanyol-bajor csatát megemlítve.

Eközben madridi oldalon Sergio Ramos csapatkapitány úgy is témát szolgáltatott, hogy eltiltása miatt nem is lehetett a pályán a szerdai visszavágón. A világ és Európa-bajnok játékos eltiltása miatt a lelátón kellett volna, hogy üljön, azonban Ramos a pálya mellett nézte a meccset, sőt, a végén, a 11-est követően összes is szólalkozott Allegrivel. A hírek szerint emiatt újra eltilthatják a bekket, aki így minden bizonnyal az elődöntő első meccséről is hiányozhat majd.

 

És egy szép jelenet a végére: Buffon és Cristiano Ronaldo találkozott a meccs után