I. félidő:

Bár a Rómáé, illetve a holland Strootmané volt a meccs első lövése, majd Kolarov Karius kapus ügyetlenkedését kihasználva majdnem gólt szerzett (a felső léc hárított), a Liverpool fokozatosan átvette az irányítást és az első félóra végére a kapu elé szegezte a vendégeket. A helyzetek kihagyásában Sadio Mané jeleskedett, de volt egy lesgólja is a szenegálinak.

Egy másik afrikai játékos, az egész idényben pompásan futballozó egyiptomi Mohamed Salah viszont nem hibázott a 36. percben, 15 méterről, ballal lőtte ki a jobb felsőt (1-0).

Két perccel később Lovren a felső lécet találta el fejjel egy szögletet követően – közel volt a 2-0. A 41. percben Firmino tesztelte Allisont, nagyot védett a brazil honfitárs. Aztán megint jött Salah és nem sokkal a szünet előtt gyönyörűen pöckölte át a labdát volt csapata kapusa fölött, 2-0-ra alakítva az állást – a támadó egyébként egyik találatát sem ünnepelte látványosan, a volt klubja iránti tiszteletből.

Röhejes jelenet a BL-ben: Az egyik legfontosabb tartozék sérült meg Liverpoolban – videó

II. félidő:

Salah a fordulás után ott folytatta, ahol abbahagyta – de már az előkészítő szerepkörben. Előbb Manét, majd Firminót szolgálta ki remekül (az első esetnél talán a leshatáron túlról indulva), majd a brazil egy szöglet után, fejjel szerezte már az ötödik liverpooli gólt.

Az egyiptomit a 74. percben le is hozta már Klopp – nyilván az Anfield vastapsa közepette -, de hét perccel később aligha tapsolt bárki is az angolok közül, amikor Lovren hibáját kihasználva Dzeko megszerezte a római becsületgólt. Különösen mérges lehetett aztán a német, amikor Perotti egy jogosnak tűnő 11-esből még egy gólt faragott a hátrányból a 85. percben. A végére eléggé kiengedtek(?) a hazaiak, illetve minden mindegy alapon rohamoztak az olaszok.

A Roma végül így is nagy pofont kapva búcsúzott el Liverpooltól és alighanem a finálétól is, Dzeko és Perotti találata viszont egy halvány reményt jelenthet még talán, pláne ismerve a Barcelona ellen történteket…

Liverpool – AS Roma 5-2 (Salah 36., 45., Mané 56., Firmino 61., 69., ill. Dzeko 81., Perotti 85. – 11-esből)