A Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörének 1-1-es odavágója után is magabiztos volt a Dinamo Zagreb vezetőedzője, Nenad Bjelica, aki a Ferencváros elleni négygólos második mérkőzést követően elárulta, az eddigi tapasztalataiból kiindulva tudta, hogyan juthatnak tovább. A horvátok trénere a budapesti visszavágó után azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy gratulált a játékosainak, akik nagyon jó mérkőzést játszottak.

Nagyon jól felkészültünk erre az összecsapásra, az előző öt-hat napban csak ezzel foglalkoztunk – kezdte Bjelica. – Közben játszottunk is egy bajnokit, de végig ez a meccs járt a fejünkben, mert a klubnak és egész Horvátországnak sokat jelentett. Nagyon jó meccset játszottunk, abszolút megérdemelten jutottunk tovább. Reálisan nézve jobbnak éreztük magunkat, ezért győznünk kellett, és ez sikerült is.

A mai egész pályafutásom három legkedvesebb győzelme közé tartozik.

Ma hatalmas nyomás volt rajtunk, és óriási felelősséget éreztünk a klub felé, bátornak kellett lennünk.

A Dinamo Zagreb vezetőedzője kiemelte, fontos volt, hogy a játékosai teljesítsék a feladataikat a pályán, ez pedig a mérkőzés óriási részében közel volt a tökéleteshez.

– A Ferencvároson is nagy volt nyomás, tudtuk, hogy

olyan pozícióból várjuk a visszavágót, amikor az ellenfelünk nem lesz biztos abban, hogy támadniuk vagy védekezniük kellene inkább.

Ezt a saját tapasztalataim alapján mondhatom, tavaly nyáron is hasonló helyzetben sikerült továbbjutnunk. Fókuszáltnak és koncentráltnak kellett lennünk, az első gól után, valamint a második félidőben pedig agresszívan játszottunk – idézi a Vecernji.hr a horvát trénert.

Dibusz: “Meg kell emelnünk a kalapunk a jobb játékerő előtt” – az EL-playoffban kárpótolná a Fradi-szurkolókat