Az európai szövetség (UEFA) nyoni központjában technikai probléma miatt megismételt eseményen Cristiano Ronaldo és Lionel Messi csapata ugyanakkor elkerülte egymást, de mindkettő nehéz párharcra számíthat: a Manchester United az Atlético Madriddal, míg a Paris Saint-Germain a Real Madriddal találkozik a 16 között. A párosítások közül kiemelkedik még az Internazionale és a Liverpool nyolcaddöntője.

A végső sikerre esélyesnek tartott további klubok közül a Bayern München a kieséses szakaszba először eljutott Salzburggal, míg a Manchester City a Sporting Lisboával csap össze. Az olasz bajnokságban gyengélkedő Juventus az Európa-liga idei győztesével, a Villarreallal küzd meg a negyeddöntőbe jutásért.

A délben tartott sorsolást azért kellett megismételni 15 órakor, mert a procedúrát segítő szoftver meghibásodott. Emiatt a Manchester Unitedet előbb hibásan a Villarreallal párosították össze, noha a két együttes korábban csoportellenfél volt, azaz ez a párosítás szabályellenes, majd az angol csapatot nem adták hozzá az Atlético Madrid lehetséges ellenfeleit tartalmazó tálhoz, amelyben viszont ott volt az FC Liverpool, amely már a csoportszakasz során is megküzdött a spanyol bajnokkal.

Az első mérkőzéseket február 15-én és 16-án, valamint 22-én és 23-án játsszák, míg a visszavágókra március 8-9-én és 15-16-án kerül sor.

A mostani idényben az idegenben szerzett góloknak már nincs jelentősége, azaz ha a visszavágó 90 percnyi játékideje után összesítésben döntetlen az állás, akkor hosszabbítás következik.

A döntőt május 28-án rendezik Szentpéterváron.

A második húzás utáni párosítások így néznek ki:

Salzburg (osztrák)-Bayern München (német)

Sporting (portugál)-Manchester City (angol)

Benfica (portugál)-Ajax (holland)

Chelsea (angol)-Lille (francia)

Atlético Madrid (spanyol)-Manchester United (angol)

Villarreal (spanyol)-Juventus (olasz)

Internazionale (olasz)-Liverpool (angol)

PSG (francia)-Real Madrid (spanyol)


Az első húzás utáni párosítások így néztek ki:

Benfica (portugál)-Real Madrid (spanyol)

Villarreal (spanyol)-Manchester City (angol)

Atlético Madrid (spanyol)-Bayern München (német)

Salzburg (osztrák)-Liverpool (angol)

Internazionale (olasz)-Ajax (holland)

Sporting (portugál)-Juventus (olasz)

Chelsea (angol)-Lille (francia)

PSG (francia)-Manchester United (angol)

EL-sorsolás: Ez nem lesz egyszerű a Barcelonának, Szoboszlaiék spanyol ellenfelet kaptak – párosítások