Brit médiaértesülések szerint az angol bajnok Belgiumban élő 63 éves drukkerét a találkozót követően egy drongeni parkolóban támadta meg a hazai csapat szimpatizánsainak egy csoportja.

A két klub – közleményük szerint – megdöbbenve értesült a történtekről. A belgák egyúttal határozottan elítélték ezt a bűnözői magatartást, míg az angolok jelezték, hogy együtt dolgoznak a Club Brugge képviselőivel, valamint a belga és a manchesteri rendőrséggel további információk felkutatása érdekében. A keddi meccset a Manchester City nyerte 5-1-re.

Belgiumi beszámolók szerint “meghalni hagyták ott” támadói az egyébként belga City-szurkolót, Guido De Pauw-t (a képen balra, jobbra pedig a tett helyszíne – a szerk.), akinek a megverésével összesen öt embert gyanúsítanak, őket elő is állították már.

A Het Laatste Nieuws információi szerint közülük hárman Leuvenből származnak és a 30-as éveik közepén járnak, míg egy wettereni férfi már 40 is elmúlt – utóbbit feltételesen szabadlábra helyezték egyelőre. Mindannyian büntetlen előéletűek és rendszeres látogatói a belga klub mérkőzéseinek. A genti ügyészség súlyos testi sértés és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt állíthatja őket bíróság elé.

Az jó hír, hogy közvetlen életveszélyben nincs már az áldozat – aki azért támadtak meg, mert nem akarta odaadni City-sálját -, viszont kómában fekszik jelenleg is és családja attól tart, hogy maradandó agykárosodása is lehet majd. Lánya elmondása szerint a tettesek “nevetve rugdosták” édesapját a földön, amikor már eszméletlenül feküdt… (csakfoci.hu / MTI)

Újabb európai szurkolói támadás: Klubelnök és nők is voltak a célpontok között – videó, fotók