Jürgen Klopp: – Hihetetlenül boldog vagyok a játékosaim, a szurkolók és a családom miatt. A tavalyi elvesztett döntő után jobban szenvedtek, mint én, most nagyon megérdemlik a sikert. Nem ez volt a közös munkánk legjobb mérkőzése, de a legnagyobb sikere, az egészen biztos.

Normális esetben 20 perccel a mérkőzés vége után már félig részeg vagyok, de most csak hideg víz van nálam. Nagy megkönnyebbülést érzek, mélyebb elemzésbe egyelőre nem mennék bele. Az biztos, hogy van egy remek kapusunk, aki nagyokat védett, amikor szükség volt rá.

Mauricio Pochettino: – Természetesen csalódottak vagyunk, de egyben nagyon büszkék is. Arra nem lehet felkészülni, hogy az első percben 11-est kap az ellenfél. Nem volt könnyű feldolgozni, de a második félidőben jól játszottunk, helyzeteink voltak. Még fáj a vereség, ami természetes, de pár nap után már tudunk majd örülni ennek az eredménynek. Óriási élmény a BL-döntőben szerepelni, a klub történetében ez először fordult elő. Itt nem a szép játék, hanem csakis a győzelem számít. Gratulálok az ellenfélnek, a saját csapatomnak és a szurkolóinknak is, akik fantasztikusan biztattak minket.

Mohamed Salah: – Boldog vagyok, hogy most végig tudtam játszani a BL-döntőt, a győzelemnek persze még inkább örülök. Hatalmas dolog ez, igazi csapatmunka volt. Most nagyon szeretjük a VAR-t. Messziről indultam, de azért dolgoztam, hogy ezt elérjem. Kiváló szezonunk volt, amit sikerült megkoronázni.

Virgil van Dijk:A második félidőben egy kicsit visszavettünk, az ellenfél nyomást tudott ránk gyakorolni, de összességében megérdemeltük a győzelmet. Klopp fantasztikus edző és fantasztikus ember. Ez egy csodálatos klub, büszke vagyok rá, hogy itt játszhatom. Nagyon sok mindent elérhet még a csapat, biztos vagyok benne, hogy gyönyörű jövő előtt állunk.

Hugo Lloris:Nem játszottunk jól, de nem könnyű úgy futballozni, hogy az ellenfél az első percben már vezet. Magabiztosabb volt az ellenfél, de a második félidőben nekünk volt több lehetőségünk. Fáj ez a vereség, hiszen nem tudjuk, hogy lesz-e még ilyen lehetőségünk.

Véleményes büntető és dráma a hajrában: A Liverpool nyerte a BL-t – videó