RB Leipzig – Zenit 2-1 (Laimer 49., Sabitzer 59., ill. Rakickij 25.)

Az RB Leipig két magyar válogatottja, Gulácsi Péter és Willi Orbán kezdőként végigjátszotta a Zenit elleni BL-csoportmeccset.

A lipcseiek a 25. percben hátrányba kerültek, miután egy beadás után rosszul szabadítottak fel, amire Rakickij csapott le, majd a 27 méteres lökete Gulácsi kapujában kötött ki.

Fordulás után a hazaiak megemberelték magukat és megfordították az állást. Előbb egy tetszetős összjáték után Laimer talált be a 49. percben, majd az 59. percben egy bal oldali beadást követően Sabitzer vette le mellel a labdát és lőtte ki a hosszú felső sarkot ezzel kialakítva a 2-1-es végeredményt.

A G-csoport állása: 1. RB Leipzig 6 pont, 2. Zenit 4, 3. Lyon 4, 4. Benfica 3

Összefoglaló

Ajax – Chelsea 0-1 (Batshuayi 88.)

Az Ajax és a Chelsea összecsapásán a hazaiak próbálkoztak eleinte, ám később a londoniak átvették a kezdeményezést. A 35. percben a vendégek hátrányba kerültek, ugyanis Ziyech megpattanó lövése után Promes vette be a Chelsea kapuját, azonban a játékvezető videóbíró segítségével érvénytelenítette a találatot, mivel az Ajax játékosa lesről szerezte a gólt.

A szünet után a hazaiak nyomtak, hiszen Álvárez csúsztatása Blindhez került, aki a kapufát találta el.

A 66. percben előbb Pulisic, majd öt perccel később Batshuayi is beállt a Chelsea-nél, s utóbbi eldöntötte a találkozót: a 88. percben egy centerezést követően közelről volt eredményes, ezzel megnyerte a londoniaknak a mérkőzést.

A H-csoport állása: 1. Ajax 6 pont, 2. Chelsea 6, 3. Valencia 4, 4. Lille 1

Összefoglaló