Remekül és nagy iramban kezdett a Liverpool, sorra alakította ki a veszélyes szituációkat és a 7. percben a vezetést is megszerezte a 0-3-ról induló hazai csapat: Jordi Alba hibáját követően Henderson lövését még védte a vendégek hálóőre, Origi azonban a kipattanót már a kapuba terelte (1-0).

Erre már felébredt az álmosan kezdő Barcelona is, Messi háromszor is gólhelyzetbe került, de vagy Alisson védett, vagy maga az argentin rontott, így elmaradt az egyenlítés. Coutinho lövésénél megint a brazil kapus volt a helyén, de ter Stegen sem unatkozott a másik oldalon, például Robertson bombájánál. Maradt azonban 1-0 a félidő.

Az 51. percben előbb van Dijk sarkazását védte bravúrral ter Stegen, válaszul Suárez lövését nagyszerűen hárította Alisson. Hogy utóbbi milyen fontos védés volt, az néhány perc alatt ki is derült! A szünetben beállt holland Wijnaldum az 54. (2-0) és az 56. percben is betalált (3-0), így a Liverpool felállt a háromgólos összesített hátrányból, kezdődhetett minden elölről!

Bár akadtak lehetőségek itt és ott is, úgy tűnt, hosszabbításig mehet a meccs, amikor jött Alexander-Arnold remek helyzetfelismerése, gyors passza és a Barca-védelem újabb megingása, illetve Origi újabb gólja a 79. percben – ter Stegen még javában tapsolt a társakat biztatva, amikor kapta a gólt (4-0).

A hajrában ugyan beszorította ellenfelét a Barcelona, de a meddő fölény, a “tilitoli” és az ívelgetés nem vezetett eredményre. A Liverpool szinte lehetetlen helyzetből, többek között Salah és Firmino nélkül ejtette ki az elődöntőben, 0-3-ról a végső győzelemre talán legnagyobb esélyes ellenfelét!

Bajnokok Ligája-elődöntő, visszavágó:

Liverpool – Barcelona 4-0 (Origi 7., 79., Wijnaldum 54., 56.) – továbbjutott a Liverpool (4-3)