Cristiano Ronaldo biztos volt benne, hogy a végén ő dönt, ezért kérte edzőjétől, hogy ő rúghassa az ötödik 11-est. Visszhangok.

Cristiano Ronaldo (Real Madrid): – Egy álmom teljesült ma, ez a harmadik BL-győzelmem. Tudtam, hogy én döntőm el a finálét, ennek így kellett lennie. Én kértem Zidane-t, hogy a 11-eseknél, enyém legyen az ötödik, biztos voltam benne, hogy nem hibázom el. Jó esélyem van az Aranylabdára, de most egy rövid pihenő után az Európa-bajnokságra kell felpörögnünk.

Zinédine Zidane (Real Madrid): – Beérett a munkánk, nagyon alázatosan és kevés hibával játszottunk. Gyorsan megszereztük a vezetést, tudtuk, hogy utána az Atlético mindent megtesz majd az egyenlítésért. Sajnos ez össze is jött nekik. A hosszabbításban jobbak voltunk, de nem tudtunk betalálni. Hatalmas szíve van az összes játékosomnak, nagyon boldog vagyok. Ronaldo nem volt sérült, óriásit futballozott, rengeteget futott, védekezett, alázatosan játszott. Erről a trófeáról álmodtam, amikor az elnökünktől megkaptam a bizalmat.

Diego Simeone (Atlético Madrid): – Három év alatt két döntőt játszani csodálatos dolog, de egyet sem megnyerni nem nagy boldogság, a vesztesekre senki nem emlékszik. Nagyon sajnálom a szurkolóinkat, akik elutaztak és bíztak bennünk. Sajnos csak az első félidő második felében kezdtünk el futballozni. A szünet után azonnal egyenlíthettünk volna, de nem sikerült. A hosszabbításban már mindkét csapat nagyon fáradt volt. Nem tudom, mi lesz velem, át kell gondolnom a jövőmet.

Gareth Bale (Real Madrid)Az Atlético nagyon jól játszott, a második félidőben már kicsit szenvedtünk. Nagyon kihajtottam magam, a végén már lépni is alig bírtam, de az természetes volt, hogy elvállalom a 11-est. Csodálatos éjszaka volt, csodálatos győzelemmel, óriási érzés kétszeres BL-győztesnek lenni.

Antoine Griezman (Atlético Madrid): – A végén sajnos a szerencse döntött. Nagy meccset játszottunk, sajnálom, hogy kihagytam a 11-est a második félidő elején. Nagyon jó csapatunk van, büszkének kell lennünk, hogy eddig eljutottunk, de most még fáj a vereség. Tovább kell építkeznünk és megpróbálni jövőre is.