Bajnokok Ligája-döntő, Lisszabon:

Paris Saint-Germain – Bayern München 0-1 (Coman 59.)

Részletes beszámoló itt!

 

Bayern: “A miénk a világ legjobb kapusa”

Hansi Flick (a Bayern vezetőedzője):Büszke vagyok csapatra.

Amikor idekerültem novemberben, olvastam, hogy “többé nem kell tisztelni a Bayernt és nem kell tartani sem tőle”, meg hogy “szörnyű” a csapat. Azóta viszont szenzációs fejlődésen mentünk keresztül.

A döntő egy nagy tempójú, komoly oktánszámú mérkőzés volt, több lehetőséggel mindkét kapunál.

A miénk a világ legjobb kapusa, Manuel Neuer, ő tartott minket meccsben több szituációban is.

Jól futballoztunk és választ adtunk azoknak is, akik nem tudták, hogyan leszünk képesek védekezni majd a PSG nagyszerű támadósora ellen. Szerintem ezen a téren is igen jó munkát végeztünk. Nagyon tetszett a hozzáállásunk, az egész csapaté, elég volt látni Robert Lewandowskit, ahogy védekezik és a labdát üldözi a 92. percben – hihetetlen volt, ahogy az egész csapat teljesítménye is. Talán ebben az idényben már sikerült kilépnünk Franck Ribery és Arjen Robben árnyékából. Kingsley Coman rendkívül tehetséges futballista és ma megmutatta, hogy gólokat is képes szerezni. Nem szabtam határt a téren, meddig tarthat ma a party, az ünneplés. Teljesen érthető, ha ünnepelni akarsz, ha nyersz valamit. Nekem pedig fogalmam sincs, meddig tart majd a party…

PSG: Tuchel még nem tudja, ő marad-e az edző

Thomas Tuchel (PSG):Nagy küzdelem volt, mindent beleadtunk, a szívünket is kitettük a pályára, de végül nem lett meg az eredménye. Éreztem, hogy az első gól mindent eldönthet. Csalódott vagyok, de nagyon-nagyon közel álltunk a végső sikerhez. Hogy ehhez mi kellett volna? Az, hogy mi találjunk be először. Akkor szerintem nekünk lett volna a vége 1-0. Hogy maradok-e a következő idényre is? Az biztos, hogy élő szerződésem van. Jelenleg csak ennyit mondhatok…

Neymarnak nagyszerűen sikerült az egész BL-idény, de ő sem képes mindenre. Az pedig egy csoda volt, hogy Mbappé a pályán lehetett a júliusi és súlyos bokasérülését követően

– védte meg legnagyobb csillagait a német.

A meccs egyik hőse szinte bocsánatot kért a góljáért

A párizsi születésű és korábban a PSG-nél nevelkedő francia Kingsley Coman felemás érzésekkel értékelte azt, hogy épp ő döntötte el góljával a finálét.

Nagyon külöleges érzés: egyrészt nagyon örülök, másrészt rendkívül szomorú is vagyok. Fáj a szívem a PSG-ért, bármennyire is 100 százalékig elkötelezett vagyok a Bayern iránt… – fogalmazott.

Neymar könnyei és a Bayern-fieszta

A lefújás utáni pillanatok Lisszabonban.

A Champs-Élysées-n is volt rendőri akció

A Champs-Élysées-n gyülekező PSG-szurkolók ünnepelni jöttek össze, de végül csalódottságukat vezették le Párizs legismertebb sugárútján. A beszámolók szerint a rendőrökkel is összecsapó drukkerek egy részének az volt a “bűne”, hogy megszegte az előírásokat, azaz nem viselt maszkot, illetve nem tartotta be a koronavírus-járvány miatt előírt távolságtartást.

Ugyancsak voltak összecsapások a rendfenntartók és az autókat is megrongáló szurkolók között a Parc des Princes stadionnál is. Összesen végül 148 drukkert vettek őrizetbe a rendőrök a fővárosban.

Sztár lett a partjelzőből

Az olasz Lorenzo Manganellit szemmel láthatóan nagyon megérintette, hogy a Bajnokok Ligája döntőjében lengethet. Előbb a BL-trófeát simogatta meg a csapatok és stábja érkezésekor, majd a sorozat hivatalos himnuszát is a szívére tett kézzel hallgatta meg. Két jelenete igen népszerű lett a világhálón is.

Image: BT Sport

Ilyen még soha nem volt és talán soha nem is lesz

A Bayern lett az első csapat a legrangosabb európai kupasorozat történetében, amely az ÖSSZES meccsét megnyerve hódította el a trófeát.

Bayern Munich Became The First Team To Win All UCL Games After ...

Neymar a német troll-csapdában

A brazil sportszerűen gratulált saját csapattársainak és a bajoroknak is a döntő után, de eközben véletlenül elrontotta a müncheniek nevét és “Bayert” írt. Több sem kellett a Bayer Leverkusennek, amelynek közösségi média-csapata nyilvánosan megköszönte a PSG-csillag gratulációját…