Bajnokok Ligája, negyeddöntő:

Atalanta – Paris Saint-Germain 1-2 (Pasalic 27., ill. Marquinhos 90., Choupo-Moting 93.)

Fél lábon ünnepelt a párizsi edző

Képzeljék el, hogy ünnepelnék most, ha két lábam lenne…még lehet láthattak volna 40 méteres sprinteket is lefutni…ezt a napot, a klub 50. születésnapját soha nem fogják elfelejteni.

Ez egy történelmi idény a számunkra, nyertünk már négy trófeát és ott vagyunk a Bajnokok Ligája elődöntőjében. Bevallom őszintén, 88 perc után picit kételkedtem, de végig az járt a fejemben, hogy be kell találnunk. Mondtam is a segítőimnek, hogy ha ki tudunk egyenlíteni, akkor meg is fogjk nyerni a meccset. Nyilván szerencse is kellett a góljainkhoz, de az egész mérkőzést tekintve megérdemelt a továbbjutásunk – értékelt a lábközépcsont-törése miatt egy ládáról irányító PSG-tréner, a német Thomas Tuchel.

Az olaszok mestere, Gian Piero Gasperini nyilván egészen más hangulatban értékelte a negyeddöntőt.

Óriási csalódás van most bennünk, mert nagyon, nagyon közel álltunk a győzelemhez. Úgy tűnt, meg is lehet a továbbjutás, ami hatalmas tett lett volna a részünkről. Ugyanakkor nagyon elégedettek vagyunk azzal, ahogyan a sorozatban szerepeltünk, annak ellenére, hogy komoly nehézségeink voltak. Az ellenfeleinknek mind nagy tapasztalatú és minőségi játékosai voltak, ma például Mbappé és Neymar is megmutatta ezt. A játékosaink mindent megtettek ezúttal is, én pedig köszönetet mondok nekik mindenért.

Neymar: “Elképzelhetetlen volt, hogy ne jussunk tovább”

A csereként remekül beszállt és gólpasszt is kiosztó Kylian Mbappé mellett a brazil Neymar is rengeteg dicséretet kapott, sőt, hivatalosan ő lett a mérkőzés legjobbja. A támadó – akinek talán annyit lehetett felróni, hogy a kapu előtt nem volt elég pontos és határozott – szinte megállíthatatlan volt, amit egy statisztika is alátámaszt:

16 sikeres csele volt a találkozón, amivel beállította Lionel Messi 2008 óta érvényes BL-csúcsát.

Nehéz volt, de soha meg sem fordult a fejemben, hogy haza kell utaznunk. Mindenki gondolatom azon jár, hogy eljutunk a fináléig. Kemény csata volt, amit igazi csapatként, sőt, családként nyertünk meg. Egyszerűen elképzelhetetlen volt a számomra, hogy ne jussunk tovább – mondta Neymar.

Néhány jelenet a “Neymar-showból”:

Történelmi lett duplán is a PSG születésnapja

25 év után jutott el a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé az Atalanta elleni találkozó napján épp alapításának 50. évfordulóját ünneplő párizsi sztárcsapat.

1995-ben a többek között George Weah és David Ginola által is fémjelzett PSG járt az elődöntőben, akkor az AC Milan állította meg a franciákat 3-0-s összesítéssel. Most német (RB Leipzig) vagy spanyol (Atlético Madrid) ellenfele lesz a PSG-nek.

25 éve egy barcelonai bravúrral jutott a négybe a PSG:

A meccs statisztikái

A PSG labdabirtoklásban és a passzok számában igencsak ellenfele fölé nőtt, de összességében a számok is jelzik, hogy nagyon szoros volt a csata a felek között.