Hatalmas elánnal kezdte a meccset az Ajax a Juventus ellen. Az első bő negyedórában a marokkói Ziyech háromszor is próbálkozott, a harmadik lövése volt a legveszélyesebb, amit a léc alól szedett ki Szczesny. A Juve nem sok veszélyt jelentett a hollandok kapujára, sőt, a 25. percben van de Beek 12 méterről csak millimétereket tévesztett. A 37. percben Ronaldo fejelt le egy labdát, Bernardeschi pedig közelről a jobb kapufa mellé lőtt.  Közvetlenül a szünet előtt a vendégek megszerezték a vezetést: Cancelo adott pontosan középre, Ronaldo pedig 10 méterről a kapuba fejelt.

Fordulás után Neres tekert a hosszúba, így azonnal egyenlített az Ajax. A folytatásban is támadásban maradtak a hazaiak, de jól működött a Juve védelme. A 85. percben a csereként beállt Douglas Costa eldönthette volna a mérkőzést, a brazil két jó csel után 10 méterről  a kapufát találta el, így maradt az 1-1.

Ajax – Juventus 1-1 (Neres 46., ill. Ronaldo 45.)

A Barca egy gyors videóbírós góllal szerzett vezetést a MU otthonában.  Luis Suarez fejesébe még beleért egy védő, a játékvezető azonban les miatt előbb nem adta meg a találatot, de a VAR-segítségének köszönhetően már egyértelmű volt, hogy szabályos gól született. A 32. percben McTominay gyanús körülmények között esett el Pique mellett a 16-oson belül, a bíró azonban nem adott 11-est.

A második félidő is a spanyolok fölényével telt, de több gól nem esett, így a Barca kényelmes helyzetből várhatja a visszavágót.

Manchester United – Barcelona 0-1 (Shaw-öngól 13.)


A visszavágókat április 16-án rendezik.