A mérkőzésre eredetileg Harkovban került volna sor, de biztonsági kockázatok miatt módosítani kellett a helyszínt, ami így a kijevi Olimpiai Stadion lesz, melyben másnap a Dinamo Kijev a Jablonecet fogadja az Európa-ligában.

A zárókörös BL-összecsapásnak azért kellett más pályát keresni, mert Harkovra is érvényes a tíz megyére kiterjedő hadiállapot. A 30 napos rendkívüli időszakot azért rendelte el Petro Porosenko ukrán elnök, mert november 25-én a Fekete-tengeren, a Kercsi-szoros közelében, a Krím partjaitól 13-14 tengeri mérföldre az orosz parti őrség tüzet nyitott három kisebb ukrán hadihajóra, amelyeket elfoglalt, a 24 főnyi legénységük ellen pedig tiltott határátlépés címén eljárást indított.

A Vorszkla és az Arsenal múlt heti El-találkozóját emiatt már Kijevben rendezték meg.

A Sahtar eddig azért Harkovban játszotta a hazai mérkőzéseit, mert saját, donyecki stadionja nem megfelelő helyszín, mivel a várost az oroszok támogatta szakadárok ellenőrzik.

A Sahtar 5 ponttal harmadik, a Lyon héttel második az F jelű csoportban, amelyből a tízpontos Manchester City már biztosította helyét a nyolcaddöntőben. Az ukrán együttes győzelmével a legjobb 16 közé juthat. (MTI)