A Scottish Sun hétfőn megjelent cikkében arról számolt be, hogy a Celtic belga balhátvédje, Boli Bolingoli elhallgatta az otthon maradást kifejezetten előtérbe helyező vezetőedző, Neil Lenon elől, hogy a múlt héten szabadnapján a koronavírus-fertőzés miatt magas kockázattal bíró Spanyolországban járt.

Az előírások értelmében az onnan Skóciába érkezőkre kötelezően két hét karantén várt volna, azonban edzésbe állt és vasárnap csereként játszott Kilmarnock ellen 1-1-re végződő bajnoki mérkőzésen.

Nagyon nagy hibát követtem el. Tudom, hogy rosszul cselekedtem, és tisztában vagyok azzal, hogy viselnem kell a következményeket – idézte a Scottish Sun Bolingoli közleményét, aki a visszatérése óta két negatív vírustesztet is produkált, a csapatnál eddig nem észleltek fertőzést, és a klub belső vizsgálatot indított.

Arról a klub egyelőre nem adott tájékoztatást, hogy Bolingoli miatt a teljes csapatnak két hétre karanténba kellene vonulnia,

ám ha mégis, akkor aligha tudna kiállni az izlandi Reykjavík ellen.

Korábban sajtóhírek szerint az Aberdeen-Rangers bajnoki után az Aberdeen-játékosok a városközpontban lévő éjszakai szórakozóhelyen tűntek fel, majd kettejüknél kimutatták a koronavírus-fertőzést. Ezután a skót miniszterelnök, Nicola Sturgeon a koronavírusos megbetegedések miatt felvetette, hogy egy ilyen következő eset akár a skót bajnokság félbeszakításához is vezethet.

BL: Megvan, mikor játszik a selejtezőben a Fradi a svéd csapattal