Hétfőn vált hivatalossá, hogy Holman Dávid szlovák csapata, a Slovan Bratislava játék nélkül búcsúzott a Bajnokok Ligája selejtezőjétől, mert a múlt héten szerdán és pénteken sem tudta lejátszani első fordulós mérkőzését a feröeri KÍ Klaksvík otthonában.

A találkozó mindkét alkalommal a feröeri hatóságok utasítása miatt maradt el, ugyanis a szlovák küldöttségben találtak egy-egy koronavírussal fertőzött személyt. Az európai szövetség (UEFA) ezért a mérkőzést 3-0-s gólkülönbséggel a KÍ csapatának javára igazolta, amely így a selejtező második fordulójában a svájci Young Boys együttesével játszik, míg a pozsonyiak az Európa Liga selejtezőjének második fordulójában folytatják szereplésüket.

A Slovan klubigazgatója, Ivan Kmotrík már ekkor leszögezte, hogy fellebbeznek a döntés ellen, mivel egyik alkalommal sem egy játékosuk vírustesztje lett pozitív, kedden pedig meg is jelent a szlovák klub hivatalos állásfoglalása a klubhonlapon.

– Nem vagyunk boldogok a a döntés miatt, mindenki nagyon csalódott. Ugyanakkor szeretném hangsúlyozni, hogy nem kezdeményezünk harcot az UEFA ellen. Ennek az esetnek elsősorban a labdarúgás a nagy vesztese, méghozzá a feröer-szigeteki hatóságok tisztességtelen fellépése miatt, hiszen mindent elkövettek annak érdekében, hogy megakadályozzák a mérkőzést. Nem adjuk fel a küzdelmet, hiszen elegendő egyértelmű érv és tény áll rendelkezésünkre. Ezért fellebbeztünk a határozat ellen a Nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS), és megpróbáljuk jogilag bebizonyítani az igazunkat.

Nem csupán mindannyiunk érzései, hanem elsősorban a tények állítják azt, hogy a feröer-szigeteki hatóságok tisztességtelen magatartása miatt sérültünk,

továbbá tény az is, hogy a Klaksvík nem teljesítette a kötelezettségeit az UEFA előírásai alapján. A Feröer-szigeteken számos hiba és megkülönböztetés történt. Köszönetet mondunk minden rajongónknak a támogatásukért, még ezekben a nehéz és kihívásokkal teli pillanatokban is. Mindannyiunk számára óriási csapást jelentenek az elmúlt napok eseményei, de nem adjuk fel. Együtt vagyunk slovanosok, jóban-rosszban – idézi a klubhonlap a klubigazgatót.