A holland első osztályba idén feljutott Fortuna Sittard együttesében folytatja pályafutását az NB III-as Dunaújváros PASE tehetséges labdarúgója, a 18 éves Dobos Áron, aki négy évre szóló szerződést kötött a klubbal – számolt be a hírről a dunaujvaros.com, amelynek Dobos értékelte is klubváltását.

– Volt több megkeresésem a magyar első osztályból, illetve külföldről is, de úgy éreztük, hogy talán Hollandia az az ország, ami a legjobb előrelépést jelentheti számomra. Eleinte úgy gondoltuk, hogy a magyar első osztályba kellene szerződnöm, de Hollandia azért csak Hollandia, ráadásul sok fiatal játékos is szerepet kap itt, ezért úgy döntöttünk, hogy következő lépésnek a pályafutásomban ez lehet a legjobb megoldás. (…) Július 24-én utaztam ki, rá egy napra kezdtük meg a felkészülést, s nyilván rajtam múlik minden, de szeretnék olyan teljesítményt nyújtani, amivel tényleg számíthatnak rám.

Az elsődleges célom az, hogy bemutatkozzam a holland első osztályban, s nyilván egyre több játéklehetőséget szeretnék kiharcolni magamnak.