Egyrészről már várható volt, hogy bizonyos korlátozásokat fognak bevezetni, ezáltal minden gyorsan megváltozik, a helyzet csak romlik, de összességében mindenkit meglepetésként ért az egész – kezdte Szántó Csaba, az FC Flyeralarm Admira Juniors edzője. Csapata két bajnokit játszott a téli szünet után, a szezon második felét egy döntetlennel és egy vereséggel kezdte, 18 forduló alatt 14 pontot megszerezve a kiesést jelentő 15. helyen áll a tabellán. A koronavírus-járvány miatt azonban a többi bajnoksághoz hasonlóan a Regionalliga East küzdelmeit is felfüggesztették.

A legfontosabb most a játékosok egészsége, jelenleg senki sem tudja, hogyan folytatódik a szezon.

A ligaportal.at emlékeztet arra, hogy Ausztriában körülbelül már két hete minden együttesnél felfüggesztették a sportfoglalkozásokat. A klubok jelenleg arra várnak, hogy a helyzet változzon, és az intézkedések enyhüljenek.

Folyamatosan kapcsolatban állunk a játékosokkal Whatsappon keresztül, és minden hétre egyéni edzéstervet készítünk számukra. Az erőnléti edzőnk tanácsokat is ad arra, hogy a játékosok, amennyire csak lehetséges, erősítő gyakorlatokat végezzenek és az erdőben fussanak. Most mindenki megpróbálja fitten tartani a testét. Természetesen a “hagyományos” edzés nem helyettesíti ezeket. Remélhetőleg mindenki jó fizikai állapotban van, így nem kell a nulláról kezdenünk, ha folytatjuk a bajnokságot.

A portál hozzátette, nehéz elképzelni, hogy április végén vagy május elején újra elkezdődjön a bajnokság.

Nehéz megjósolni, hogy alakulnak a dolgok. Lehet, hogy a tavaszi szezon csak május közepén folytatódhat. A szövetségi kormánytól függ, mikor enyhítik az intézkedéseket és mikor nyithatnak ki újra a sporttelepek. Most az egyéni edzéstervek, és az egészségünk elsőbbséget élveznek, a futball másodlagos ebben a kihívásokkal teli időszakban. Csak reméljük, hogy a következő hetekben a lehető legnagyobb mértékben változni fognak a dolgok, és ha ez megtörtént, akkor mi rajta leszünk, hogy újra elkezdjük a megkezdett munkát – fogalmazott Szántó Csaba, aki a 2017/2018-as idényben bajnoki címet nyert az Admira Wacker Mödling U18-as csapatával.