Az olasz bíróság hétfőn egy év felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki Giorgio Galanti orvosra gondatlanságból elkövetett emberölésért az olasz védő, Davide Astori szívrohamban bekövetkezett 2018-as halála miatt – írja a Marca. Mint ismert, a Fiorentina egykori csapatkapitánya mindössze 31 éves volt, amikor álmában elhunyt egy hotelszobában az Udinese elleni mérkőzés előtt.

Giorgio Galanti, a firenzei Careggi Egyetemi Kórház sportorvosi osztályának akkori orvosi igazgatója hét hónappal korábban engedélyezte Astori számára, hogy futballozhasson,

az ügyészek viszont azt állították, hogy alaposabb diagnosztikai vizsgálatokat kellett volna végeznie a szívterhelési teszt eredményei alapján, hiszen azokból egyértelműen látható volt a szívritmuszavar.

A felfüggesztett büntetés mellett az orvost egymillió eurós pénzbüntetés megfizetésére is kötelezték, ezt az összeget Astori családja számára kell biztosítania – Galanti ügyvédje azonnal bejelentette, hogy fellebbeznek az ítélet ellen. A boncolási jegyzőkönyv szerint Astori hirtelen szívmegállás következtében halt meg.