A szörnyű tragédiáról az egyik közösségi oldalon adott hírt Benik Afobe és családja, e szerint a mindössze kétéves Amora pénteken késő este hunyt el.

“Amorát egy váratlan és súlyos fertőzés miatt szállították kórházba, majd számos és komoly komplikáció lépett fel. Bár az orvosok minden tőlük telhetőt megtettek, Amora szerető családja körében, békében eltávozott” – írta a család, amely természetesen mélységesen le van sújtva a történtek miatt, és arra kértek mindenkit, hogy tartsák tiszteletben magánéletüket ezekben a hihetetlenül nehéz pillanatokban.

A tragédia hallatán a szigetországi labdarúgók és klubok sokasága egyöntetűen állt ki a csatár és családja mellett, együtérzéséről és részvétéről biztosítva a gyászolókat.

A 26 éves Benik Afobe a Stoke City kölcsönjátékosaként futballozik a Nagy Ádámot is foglalkoztató Bristol City-nél, de korábban az Arsenal, a Huddersfield, a Reading, a Bolton, Millwall, a Sheffield Wednesday, a Milton Keynes Dons, a Wolverhampton és a Bournemouth játékosa is volt.