Ahogy arról korábban beszámoltunk, Karácsony második napján a West Ham United 17 éves magyar kapusa, Hegyi Krisztián helyet kapott a Crystal Palace elleni élvonalbeli bajnokira utazó keretben. A fiatal magyar tehetség folyamatosan edz a londoniak első csapatával és felváltva véd az U23-as és az U18-as csapatban. Erről és eddigi angliai tapasztalatairól beszélt a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

– Ki merem jelenteni, hogy jól döntöttem, amikor a West Hamhez igazoltam – kezdte Hegyi. – Minden hétvégén pályára lépek, és ez most számomra a legfontosabb, hogy minél több meccsen játsszak. Szerintem mindenben fejlődtem az itt egy év alatt, de leginkább fizikailag léptem előre, majdnem minden edzés után konditeremmel fejezzük be a napot.

A tehetséges magyar kapus kiemelte, maximálisan meg van vele elégedve az angol csapat szakmai stábja, valamint úgy érzi, hogy van tekintélye a társak előtt az U18-as és az U23-as együttesben is.

– Jó kapcsolatban állok az első csapat szakmai stábjával, minden edzés után megkérdezik, hogy 1-10-ig mennyire volt nehéz az edzés. Találkoztam már az új vezetőedzővel, David Moyes-szal, beszélgettünk is párszor. Megkérdezte mikor jöttem a csapathoz, honnan származom és hogy szoktam-e együtt edzeni az első kerettel, amire azt válaszoltam, hogy igen.

Azt mondta, hogy akkor ez így is fog folytatódni, amikor csak lehetséges, a PL-csapattal fogok edzeni.

Az első csapatnál három rutinosabb kapus van, valamint van egy 2000-es születésű csapattársam az U23-nál, őt mondanám vetélytársamnak, akivel meg kell küzdenem, hogy odakerüljek a felnőttekhez. A kapusedzővel megbeszéltük, hogy két év múlva lesz egy kölcsönszerződés, hogy szokjam az angol felnőtt stílust, aztán meglátjuk, hol fogunk tartani akkor. Az az álmom és a célom, hogy a West Ham United első számú kapusa legyek – zárta az interjút a magyar labdarúgó.