A genovai együttes egy nappal korábban menesztette a posztról Davide Ballardinit. A klubnál már negyedik időszakát befejező trénernek azért kellett távoznia, mert együttese 12 forduló alatt egyetlen győzelmet aratott, a tabellán pedig a 18., kiesést jelentő helyen áll.

A 45 esztendős ukrán Andrij Sevcsenko augusztusban távozott hazája szövetségi kapitányi posztjáról. Vezetése alatt a nemzeti csapat 25 győzelmet aratott, 13-szor döntetlent játszott és 14 vereséget szenvedett. Irányításával a válogatott júniusban bejutott a – részben budapesti rendezésű – Európa-bajnokság negyeddöntőjébe, amelyben Anglia válogatottja parancsolt neki megálljt (4–0).

Sevcsenko pályafutása során a Dinamo Kijevben, az AC Milanban és a Chelsea-ben játszott. A milánói együttessel Bajnokok Ligáját, bajnokságot, Olasz Kupát, olasz és európai Szuperkupát nyert, a londoni alakulattal FA-kupa- és Ligakupa-elsőségnek örülhetett, ukrán csapatával pedig ötször volt bajnok és háromszor kupagyőztes.

A Serie A jelenlegi idényében ez volt a negyedik edzőváltás.

Váltás a PL-ben is

A sorozatban elveszített öt mérkőzés hatására menesztették posztjáról Dean Smitht, az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Aston Villa menedzserét. A klub vasárnap közölte erre vonatkozó döntését.

Smith 2018 óta vezette az együttest, amellyel első szezonjában visszajutott a Premier League-be, majd sikeresen megtartotta tagságát.

A birminghami csapat ebben az idényben gyengén teljesít, pénteken 1–0-ra kapott ki a Southampton vendégeként, s az első 11 forduló alatt mindössze tíz pontot gyűjtött.

Az 50 éves Smith az ötödik tréner a PL mostani szezonjában, akinek megköszönték a munkáját. (MTI)