Jó esély mutatkozik arra, hogy korábban 2012 és 2014 között a Ferencvárosnál megforduló bosnyák válogatott védekező középpályás, Muhamed Besic végleg távozzon az Everton csapatától.

A sportsport.ba szigetországi értesüléseire hivatkozva arról számolt be, hogy a 26 éves középpályás egy másik klubban folytathatja pályafutását. A lehetséges kérők között emlegetik négyszeres angol bajnok Newcastle Unitedet, amelytől hétfőn távozott az addigi tréner, Rafa Benítez, valamint a második vonal osztályozójának győztese és ezzel az élvonalba feljutó Aston Villát is.

A lap úgy tudja, Besic jelenlegi klubja 10 millió euróért, azaz 3,23 milliárd forintért megválna az évi 1,75 millió eurós (568 millió forintos) fizetéssel rendelkező játékostól,

akinek a Transfermarkt adatbázisa szerint 2021 júniusáig érvényes a szerződése a liverpooli klubnál. Hozzáteszik, Marco Silva vezetőedző sem tart igényt a futballista szolgálataira.

Besic nagy reményekkel igazolt Angliába: az első szezonjában a liverpooli együttesben 23 élvonalbeli mérkőzésen is szóhoz jutott, ám ezt követően egyre kevesebb játékperc fűződött a nevéhez, illetve sérülések is hátráltatták. Így a 2017/2018-as kiírásban fél évre, majd az előző idényben egy évre kölcsönadták a másodosztályú Middlesbrough-nak, ahol a mögöttünk hagyott szezonban 39 tétmeccsen lépett pályára, két gólt szerzett és öt gólpasszt jegyzett.

Korábbi nemzetközi sajtóhírek szerint a bosnyák labdarúgót két törökországi topcsapat, a Besiktas és a Fenerbahce is csábította, de letettek róla.