Már az előző szezon végén folyamatosan lehetett olvasni a külföldi sajtóban, hogy öt év után elhagyhatja Angliát a korábban a Ferencvárosnál is megforduló Muhamed Besic, aki 2014-ben igazolt a zöld-fehérektől a Premier Leauge-ben szereplő Evertonhoz.

Nemzetközi sajtóhírek arról számoltak be, hogy a bosnyák játékost két törökországi topcsapat, a Besiktas és a Fenerbahce is szívesen látná a soraiban, csütörtök délután azonban eldőlt, hogy Besic mégis marad a PL-ben.

Az angliai átigazolási időszak utolsó napján ugyanis a Sheffield United hivatalosan is bejelentette, hogy egy évre kölcsönvette a liverpooliaktól a Fradinál 2012 és 2014 között szereplő játékost.

A bosnyák játékos az első szezonjában kapta a legtöbb lehetőséget a liverpooli csapatban, 23 élvonalbeli mérkőzésen is szóhoz jutott, ám ezt követően egyre kevesebb játékperc fűződött a nevéhez, valamint sérülések is hátráltatták, így a 2017/2018-as szezonban fél évre, majd az előző idényben egy évre kölcsönadták a másodosztályú Middlesbrough-nak, ahol alapember volt.