A brit HITC Sport a jelenleg is zajló téli átigazolási időszak apropóján állította össze a Premier League-ben szereplő West Bromwich Albion elmúlt éveinek legjobb és legrosszabb igazolásainak listáját.

Nagyon nagy elismerésként Gera Zoltán neve az első, akit a legjobb igazolások között megemlít a portál. A Ferencvárosba 2014-ben visszatért válogatott középpályás 2004 és 2008, majd 2011 és 2014 között volt a birminghami klub játékosa, itt kapta a „Mágikus Magyar” becenevet is, csapatával 2008-ban megnyerte az angol másodosztály küzdelmeit.

 

A szurkolók egykori kedvencéről ezt írja a cikk:

“Nem túl gyakori, hogy magyar játékosok igazoljanak Angliába, ahol aztán klublegendává válnak. De épp ez történt a West Brom korábbi középpályásával, Gera Zoltánnal, aki 2004-ben csatlakozott a WBA-hoz, a Ferencvárostól érkezve. Egész Birmingham megismerte a nevét, soha nem felejtik el csodálatos ollózásait, szaltózós gólörömeit, és azt az elhivatottságát, amellyel minden szurkoló szívébe belopta magát. A mai napig ő az egyik legnépszerűbb West Brom-játékosa a Premier League-korszaknak” – írja a lap.

Gera után egyébként a klub PL-gólrekordere, Peter Odemwingie, valamint a jelenlegi angol válogatott kapus, Ben Foster szerepel még a legjobb igazolások között.

A legrosszabb igazolások hármasát Brown Ideye (10 millió fontért vették a Dinamo Kijevtől 2014-ben, egy év múlva távozott dicstelenül), a holland Gianni Zuiverloon (2008-ban igazolták, de nem sok vizet zavart, 2011-ben ingyen engedték el), valamint a spanyol Borja Valero (egy évig alapember volt, majd kétszer is kölcsönadták és nem marasztalták) alkotja a cikk szerint.

A Dinamo Kijevtől igazolt az ETO, Gera-utód Diósgyőrből a Fradinál – kattints a friss átigazolási hírekért!