Az angol másodosztály, a Championship hétközi, 40. fordulójában 1-0-ra kikapott a Bristol City a Nottingham Forest otthonában, így az utolsó hat forduló előtt lemaradása hat pont a már rájátszást érő 6. pozícióban álló következő ellenfeléhez, a Cardiff City-hez képest. A bristoliak nincsenek jó passzban, összességében február közepe és nyolc forduló óta nyeretlenek, ami könnyen lehet, hogy a feljutásukba, de legalábbis a playoff-szereplésükbe kerül majd.

Mindezek ellenére a délnyugat-angliai város legolvasottabb napilapja, a Bristol Post talált pozitívumot a City játékában, méghozzá Nagy Ádám személyében. A magyar válogatott középpályás sérülésekkel tarkított idényen van túl, összességében 19 bajnokin léphetett eddig pályára a szezonban, és csak a napokban térhetett vissza csapatába hosszú, mintegy négyhónapos kihagyást követően, a Nottingham Forest ellen pedig már kezdő is lehetett.

A lap szerint edzője bizalmát remek játékkal hálálta meg a 24 éves magyar, aki azt a formát mutatta ismét, amivel érkezését követően és sérülései előtt azonnal maga mellé állította a City-szurkolókat.

– A magyar a legjobb teljesítményét nyújtotta a Vörösbegyek mezében a Birmingham és a QPR elleni augusztusi bajnoki óta. Nagy nehéz szezonon van túl, sérülésekkel teli idényen, ami nem könnyítette meg a dolgát, hiszen amúgy is egy új országban, új városban és élethelyzetben kellett volna beilleszkednie. Mindez nyilván fizikálisan és lelkileg is megviselhette, ami persze ebben a helyzetben teljesen érthető. Nagy egy intelligens és kedvelhető játékos, akinek a karaktere remekül illeszkedik a Bristoly City-hez, és a nehézségek ellenére mindvégig elkötelezett volt az ügyben, hogy sikeres legyen Angliában. Bár voltak meccsek, amikor a sérülések rányomták a bélyegüket a játékára, de neki szemmel láthatóan jót tett fizikálisan a leállás, végre rendesen felgyógyulhatott, amire a zsúfolt menetrend korábban nem igazán adott neki lehetőséget.

A szerdai teljesítménye pedig már az a Nagy Ádámé volt, aki az idény elején és a jövőben is a csapat erőssége volt, illetve lehet. Nagy tisztán passzol, jól használja ki, ha nála van a labda, ezt megmutatta a szerdán neki jutott 95 perc alatt is, ahol ha nem is elsősorban a számai/statisztikája, de a jelenléte volt az, ami nagyon hiányzott eddig a City középpályájáról. Naggyal megérkezett az a színtiszta szabadság, ahogyan ő helyet csinál magát, legyen szó akár a saját vagy az ellenfél térfeléről. Helyezkedésével, elmozgásaival megteremti a társak számára is a lehetőségeket, diktálja a tempót, remekül tartja a labdát, és sűrűn el is kéri azt, hogy aztán építse a támadásokat. Tegyük hozzá, hogy neki ideális ellenfél is volt a Nottingham, amely nem elsősorban a labdabirtoklásra épít, így Nagynak ideje és helye is volt ahhoz, hogy alkothasson.

Nagy így minden bizonnyal a Cardiff ellen is ott lesz majd a középpálya tengelyében, és ha az utolsó öt meccse is úgy sikerül majd, mint ahogy a legutóbbi, akkor könnyen lehet, hogy a következő az ő nagy idénye lesz majd”

– dicsérte a magyart a lap.

A Bristol City szombaton délután fogadja majd hazai pályán a Cardiffot.