Csütörtökön délelőtt bejelentette Nagy Ádám érkezését a Bristol City együttese: előbb egy videót tettek közzé az angolok a magyar válogatott középpályás érkezéséről, majd bemutatták az új igazolást.

A nagymúltú gárda 3+1 éves szerződést kötött az olasz Bolognától érkező, 24 éves játékossal.

Nagy 2016-ban igazolt a Serie A-ba, összesen 57 tétmérkőzésen viselte a Bologna mezét.

Az éppen idén 125 éves, 1894-ben alapított Bristol City meghatározó csapata az angliai élvonal mögötti futballvilágnak, 2015 óta szerepel megszakítás nélkül a Championshipben. Még a XX. század elején angol bajnoki és FA-kupa másodiknak is mondhatta magát. A legutóbbi szezonban a 27 ezres Ashton Gate-en szereplő City a 8. helyen végzett a másodosztályban, épphogy lemaradt a Premier League-ért zajló rájátszásról.

Ádám egy fantasztikus tehetség, nagyon boldogok vagyunk, hogy aláírt a Bristol City-hez, hiába voltak ajánlatai más kluboktól is. Egy válogatott és nemzetközi szinten is tapasztalt játékossal erősödünk, aki rengeteget tehet majd hozzá a csapat játékához – nyilatkozta az igazolásról Mark Ashton ügyvezető.

A Bristol City menedzsere, Lee Johnson is rendkívül elégedetten értékelte Nagy érkezését: – Nagyon izgatottak vagyunk amiatt, hogy ide igazolt Ádám. Nagyon örülök, hogy minket választott a sok-sok lehetősége közül, biztos vagyok abban, hogy az energiája és a játékstílusa tökéletes illeszkedik majd a csapat játékába – nyilatkozta a tréner.

Nagy Ádám a City 11. nyári igazolása és akár már a szombati, Birmingham City elleni idegenbeli bajnokin bemutatkozhat majd új klubjában.

Nagy Ádám az Angliába igazolásáról: “Utánanéztem a klubnak, aztán láttam pár meccset is…”