A Wycombe Wanderers 2-1-es legyőzése során Nagy Ádám csapata egyik legjobbjaként járult hozzá a rendkívül fontos három pont megszerzéséhez. Az angol másodosztályú Bristol City három vereség után könyvelhetett el ismét sikert a Championshipben, magyar válogatott középpályása pedig így értékelte a klub televíziójának a győzelmet.

Elértük, amit akartunk. De volt is egy hetünk végre a felkészülésre. Megkaptuk azt tőlük, amit vártunk és tisztában voltunk azzal is, hogy az elejétől fogva támadólag kell fellépnünk és ezt sikerült is jól megcsinálnunk. Az első és a második félidőben is voltak komoly lehetőségeink, az kiderült, hogy a végső döntések meghozásában, a befejezésekben előre kell még lépnünk. Van, hogy a lövés helyett a passzokat választjuk és fordítva, amikor nem kellene. Így jobb esélyünk lesz lezárni a hasonló mérkőzéseket az első gól megszerzése után. De összességében boldog vagyok azzal, ahogyan játszottunk és az öltözőben is elégedettek voltak a csapattársak. Úgy gondolom, ezzel egy szép karácsonyi ajándékot is adtunk a szurkolóinknak, kár, hogy nem lehettek itt velünk – mondta Nagy, akit a mérkőzést eldöntő Diedhiou-bombagólról is megkérdeztek.

Igen, elég jó helyről láttam a lövését. Legközelebb jó lenne, ha egy kis erőt is tenne bele…

– viccelődött a magyar légiós, aki a padról beszállt és gólpasszal is jelentkező fiatal Edwardsot is megdicsérte.

Jó, hogy ha a padról beszálló fiatalok is megragadják a nekik jutó lehetőséget, és ha esetleg hibát is követnek el, mi ott vagyunk nekik, hogy közösen javítsunk és szerezzük vissza a labdát, miközben biztató tanácsokkal is ellássuk őket.

Nagy Ádám szerint a kemény munkával kiharcolt győzelemmel ismét visszaállhat a helyes útra a tabella 9. helyén álló Bristol City, amely mindössze hátrom ponttal van lemaradva a már rájátszást érő 6. pozíciótól.

Nagyon fontos volt ez a három pont, hiszen lefelé menő ágban voltunk, három vereséget szenvedtünk el zsinórban, ezzel a sikerrel viszont a lehető legjobb választ adtuk, és elindulhatunk ismét a győztes úton. Most van két napunk, hogy hazamenjünk – máshová nem is tudnánk a járványhelyzet miatt – és megfelelően felkészüljünk a Luton elleni találkozóra is. Megfelelő étkezéssel, pihenéssel és renegerációval kell töltenünk az addigi időt – fűzte hozzá a középpályás.