Jó iramban kezdődött a legnagyobb angol rangadó a Premier League 27. fordulójában, mindkét oldalon adódtak veszélyes lehetőségek, de aztán a sérülések rányomták a bélyegüket a mérkőzésre.

Elsősorban hazai oldalon: Solskjaernek a 45. percig mindhárom cserelehetőségét ki kellett használnia, sorrendben Herrera, Mata és Lingard is idő előtt hagyta el a pályát sérülés miatt.

Utóbbi előtt adódott a legnagyobb helyzet is, épp a sérülését megelőzőn: Lukaku remek kiugratásával került ziccerbe a támadó, de a kapujából remekül kimozduló Alisson felszedte előle a labdát. A Liverpool sem maradt ki azonban a kényszerű változtatásokból: a 30. percben a brazil Firminho bokája mondta fel a szolgálatot, Sturridge-nek kellett érkeznie.

A cserék híján óvatosabban játszó MU mezőnyben alulmaradt legnagyobb riválisával szemben, de remekül védekezett, a Liverpoolnak igazán komoly helyzete nem is akadt. A hazaiak lesgólig jutottak, illetve Smalling maradt le centikkel egy veszélyes beadásról, de végül maradt a 0-0. A döntetlennel a Pool átvette a vezetést a Premier League-ben, a United viszont az Arsenal 2-0-s sikerével visszacsúszott az 5. helyre.

David De Gea pedig 100. olyan meccsén védett a Premier League-ben, amikor nem kapott gólt.

Premier League, 27. forduló:

Manchester United – Liverpool 0-0

Arsenal – Southampton 2-0 (Lacazette 6., Mkhitaryan 17.)