Az angol klub a honlapján jelentette be, hogy az 52 éves szakember 2025 júniusáig szóló szerződést ír alá, amely további egy évvel meghosszabbítható.

Nagy megtiszteltetés, hogy a Manchester United menedzserévé neveztek ki, és nagyon izgatott vagyok az előttem álló kihívás miatt. Ismerem ennek a nagyszerű klubnak a történelmét és a szurkolók szenvedélyét, eltökélt szándékom, hogy olyan csapatot alakítsak ki, amely képes a klub szintjének megfelelő sikereket elérni. Nehéz lesz elhagyni az Ajaxot ezek után a hihetetlen évek után, de biztosíthatom a szurkolóinkat arról, hogy teljes mértékben elkötelezem magam és arra koncentrálok, hogy sikeresen zárjam le ezt a szezont, mielőtt a Manchester Unitedhez költözöm – nyilatkozta Erik ten Hag.

Erik ten Hag 2017 decembere óta irányítja az amszterdami csapatot, 210 mérkőzésen 156 győzelem, 25 döntetlen és 29 vereség, két-két bajnoki cím és kupagyőzelem a mérlege Hollandiában, ezen kívül 2019-ben az elődöntőig, idén a nyolcaddöntőig vezette az együttest a Bajnokok Ligájában.

Az MU – amelyet az idény végéig a német Ralf Rangnick irányít – öt fordulóval a vége előtt a hatodik helyen áll a Premier League-ben. (MTI / csakfoci.hu)