Nemrégiben számoltunk be arról, hogy az utolsó pillanatban a Manchester United menedzsere, Ralf Rangnick is komoly jelöltté lépett elő a korábbi Fradi-edző, Peter Stöger mellett az osztrák válogatott szövetségi kapitány posztjára.

Péntek kora délután pedig az angol klub hivatalosan is bejelentette, hogy

a 63 éves szakember május végén, a 2021/22-es Premier League-kiírás befejezése után csatlakozik Ausztria válogatottjához,

amely a Horvátország, Dánia és Franciaország elleni UEFA Nemzetek Ligája-mérkőzéseken lép pályára júniusban.

A közlemény megjegyzi, Rangnick kétéves szerződést írt alá Ausztriával, amely automatikusan további két évvel meghosszabbodik, amennyiben a csapat kvalifikálja magát a 2024-es Európa-bajnokságra.

A német szakember azonban nem távozik az MU-tól, az új munkát a tervek szerint összeköti majd az Old Traffordon betöltött tanácsadói szerepével.

– A szezon végén átveszem az osztrák válogatott menedzseri posztját, de a Manchester Unitednél folytatom a tanácsadói tevékenységemet. Nagyon várom már, hogy kivegyem a részem abból, hogy a United ismét igazi nagyhatalommá váljon. Megtiszteltetés számomra az is, hogy elvállalhatom az osztrák válogatott irányítását. A kilátás, hogy egy fiatal, sikerre éhes csapattal indulhatok el az úton a németországi Európa-bajnokság felé, nagy várakozással tölt el – idézi a United hivatalos oldala Rangnickot.

Stöger: “Én is szorítok Ralf Rangnicknak”

A német tréner kinevezésére reagált az osztrák Kurier-nak a másik fő jelölt, Peter Stöger is, aki sportszerű vesztesként gratulált.

Az osztrák szövetség egy jó edzőt talált. Elődjéhez, Franco Fodához hasonlóan én is szorítok Ralf Rangnicknak, hogy sikeres legyen az osztrák válogatottal – fogalmazott a volt Fradi-szakvezető.

Vidi: A szezon végén visszavonul a 48-szoros magyar válogatott középpályás