A két klub már hetekkel ezelőtt megegyezett egymással, de pénteken vált hivatalossá Jadon Sancho klubváltása. A Manchester United 2026 nyaráig kötött szerződést a 21 éves játékossal, de plusz egy év opció is szerepel a kontraktusban.

Az átigazolás összegét nem tették közzé, de a korábbi hírek szerint 85 millió eurót fizettek a Vörös Ördögök az Eb-ezüstérmes és korábban a nagy rivális Manchester City-nél is megfordult játékosért.

Örökké hálás leszek a Dortmundnak, amiért megadta a lehetőséget, hogy bemutatkozzak a legjobbak között, de mindig is tudtam, hogy egyszer visszatérek Angliába. A Manchester Unitedhez szerződni egy álom megvalósulása, és már nagyon várom, hogy pályára léphessek a Premier League-ben. Egy fiatal és nagyon izgalmas csapathoz kerültem, tudom, hogy együtt olyan különleges dolgot tehetünk le a szurkolók elé, amit megérdemelnek – mondta a 22-szeres angol válogatott szélső, aki az elmúlt négy idényben 50 góllal és 64 gólpasszal segítette a Borussia Dortmundot, amellyel Német Kupát és Szuperkupát is nyert.