Óriási havazást jósolnak a meteorológusok Manchester környékére a hétvégén. Már szombaton is sárga riasztás lesz érvényben az angol városban, de vasárnap még rosszabb lesz a helyzet: reggel négy órától egészen este hat óráig számítanak komoly csapadékra. A legszélsőségesebb esetben az is elképzelhető, hogy csak vasárnap akár 20 centiméter hó hullik Manchesterre.

Ez pedig komolyan veszélybe sodorhatja a manchesteri derbi megrendezését, amelyet vasárnap 17:30-tól (Angliában ez 16:30) játszanának. A pálya állapota minden bizonnyal nem sínylené meg az időjárást, hiszen természetesen az Old Trafford gyepét is lehet alulról melegíteni, sokkal nagyobb káoszt okozhat a közlekedésben, ami miatt a szurkolók nem biztos, hogy odaérnek az összecsapásra. Ráadásul a lelátók sem minden esetben biztonságosak ilyenkor.

Ha el kell halasztani a meccset, akkor biztos, hogy több mint egy hónapot csúszna a találkozó, ugyanis karácsony táján az angol csapatoknak elképesztően sűrű a programjuk. A halasztás elsősorban a MU-nak kedvezhetne, hiszen egy hónap múlva már lejárna Paul Pogba három mérkőzésre szóló eltiltása.