A nyáron székhelyét Párizsból Manchesterbe áttevő 35 esztendős gólvágó, Zlatan Ibrahimovic szárnyal új klubjában, s legújabb nyilatkozatában sem hazudtolta meg önmagát.

– Jól érzem magam. Nem tudom, hány év telt el, de én még mindig élvezem a futballt – hangsúlyozta az első Premier Leauge szezonjában már 17 találatnál járó csatár, és azt mondja, bizonyítani fogja, hogy van még a tarsolyában. – Amikor Angliába szerződtem, mindenki azt gondolta, hogy nem leszek sikeres, de mind mindig, most is lövöm a gólokat. Ez rengeteg energiát ad nekem. Ők azért kapják a pénzt, hogy szarságokat nyilatkozzanak, én meg azért, hogy a lábaimmal bizonyítsak. Minden évben hívtak Premier League klubok, és amikor már mindenki azt gondolta, vége, akkor jöttem.

A svéd szombati, meg nem adott góljáról is beszélt, amikor Lee Mason érvénytelenítette a Middlesbrough ellen szerzett találatát, amivel beérhette volna a 2016-ban 51 gólt szerző Lionel Messit.

– Megdöbbentem, hogy elvették az esélyt, hogy beállítsam Lionel Messi 2016-os rekordját, az 51 lőtt gólt. Nem tudom, mit fütyörészett. Nem mondtam neki sokat, mert aki kinyitja a száját, kap egy sárgát. De nem panaszkodom. Úgy érzem, fantasztikus évem volt. Megérkeztem a Unitedbe, és az első hat hónap több volt, mint elképesztő. Számomra ez a rekord nem fontos. A győzelem volt a lényeg, ha megelőzöm Messit, ha nem.

Ibra elvett találata