A bruges-i rendőrség különböző óvintézkedéseket vezetett be annak megelőzésére, hogy a két klub vehemensebb szurkolói összetűzésbe kerüljenek. Az illetékesek 1500 angol drukker érkezésére számítanak a nyolcaddöntőbe jutásért sorra kerülő párharc első felvonására.

Az előzmény négy és fél évre nyúlik vissza: 2015 augusztusában a Bajnokok Ligája selejtezőjében találkozott a két együttes és a szurkolók egy része összecsapott egymással.

A városi rendőrség felvette a kapcsolatot a helyi tömegközlekedési vállalattal és a taxitársaságokkal, és kérte őket: igyekezzenek elérni, hogy a hazai és a vendégszurkolók ne keveredjenek egymással. Ugyancsak a különleges intézkedések közé tartozik, hogy a stadion egy kilométeres körzetében, valamint a belváros néhány negyedében a vendéglátóhelyeken nem szolgálnak majd fel italokat üvegpohárban.

A helyi illetékesek azzal számolnak, hogy az angol szurkolók Bruges belvárosában töltik majd a mérkőzés éjszakáját, ezért a rendőrség megerősített létszámban lesz jelen, és rendszeres ellenőrzéseket végez a stadionhoz vezető utcákban.

Négy és fél éve az MU kettős győzelemmel múlta felül belga ellenfelét, s ezzel a főtáblára jutott. (MTI)