Mint ismeretes, a Manchester United újabb kellemetlen vereséget szenvedett az Európa Ligában, 2-1-re kikapva a török Fenerbahce otthonában. Ezzel az angol sztárcsapat négy fordulót követően csak a harmadik helyen áll az A-csoportban, a lehetséges 12 pontból csak 6-ot begyűjtve.

A nyáron súlyos összegekből megerősített Vörös Ördögök zsinórban ötödik idegenbeli európai meccsét veszítették el, erre pedig nem volt még példa a klub történetében.


 

José Mourinho így értékelte az isztambuli fiaskót.

Komoly tapasztalatom van a török csapatok elleni meccseket illetően, játszottam ellenük a Real Madriddal, a Chelsea-vel és a Portóval is. Át is adtam a tapasztalatokat a játékosaimnak. Ha otthon játszol a török csapatok ellen, könnyű dolgod van, ha viszont idegenben, az egy teljesen más történet. Ehhez képest bealudtunk a meccs elején, nagyon lassan kezdtük a találkozót, mint valami nyári felkészülési meccsen, közben ők úgy játszottak, mintha BL-döntőn léptek volna pályára(…) Megérdemelték a győzelmet. A labdarúgás nem csak a játékról, de az akaratról, a hozzáállásról is szól. A csapat, amelyik egy perc után gólt kap, az nem áll készen mentálisan, koncentrációban. Egy ilyen atmoszférában ilyen gyors gólt ajándékozni az ellenfélnek hatalmas hiba, amellyel él is az ellenfél. Utána a törökök kontráztak, beálltak, eljátszották a szabálytalanságokat, nyomást gyakoroltak a bíróra, sok időt elhúztak a sérülésekkel. De a mi hibánk, hogy ilyen helyzetbe hoztuk őket. A második gól után tudtunk csak reagálni és talán más eredményt is elérhettünk volna, de nem érdemeltünk többet, mert nem játszottunk 90 percen át a megfelelő elhivatottsággal és szenvedéllyel.