Azok után, hogy a Manchester City vasárnap megnyerte a Premier League 2018-19-es kiírását, hétfőn már az a hír jelent meg a nemzetközi sajtóban, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyomozóhatósága vizsgálatot indított a klub ellen és azt javasolta, hogy zárják ki őket a Bajnokok Ligájából.

Az eljárás azért indult a City ellen, mert vélhetően megszegték az UEFA pénzügyi Fair Play-szabályait, miután a Football Leaksben kiszivárgott dokumentumokból az derülhetett ki, hogy az angol klub és szponzorai manipulálták a szerződéseket, megkerülve ezzel az FFP-t.

A BBC szerint az UEFA pénzügyi ellenőrző bizottságának vezetője, Yves Leterme mondja ki a végső szót ezen a héten, az előzetes várakozásik szerint pedig a szervezet legalább egyéves eltiltást indítványoz majd. Az egyelőre kérdéses, hogy a büntetés már a következő szezonban életbe lép-e vagy csak a 2020-21-es idénytől.

Nem ez lenne az első alkalom, hogy az UEFA példát statuál az angol klubbal, hiszen 2014-ben 60 millió eurós (18,3 milliárd forint) pénzbüntetést kapott a Paris Saint-Germainnel együtt, szintén a pénzügyi Fair Play megsértése miatt.