A “vörösök” a Boxing Day-en a Leeds Uniteddel játszanak az Anfielden, két nappal később pedig a King Power Stadionba utaznak, hogy december 28-án a Leicester Cityvel találkozzanak. Jürgen Klopp meglehetősen elégedett a december nagy részében érvényes menetrenddel, de szerinte “nagyon nehéz” a játékosoknak úgy teljesíteni, hogy csak egy nap szünet van a meccsek között.

A liverpooliak trénere egy pénteki interjújában így fogalmazott: – A játékosok jóléte fontos, de hozzászoktunk a kemény menetrendhez. Nem hiszem, hogy december elején túl sok változtatást kell végrehajtanunk. Talán a közepén vagy a végén, de ez a fitnesz- és orvosi részleggel való folyamatos beszélgetésekről szól. Klopp hozzátette: – A december mindig őrültre sikerül. Minden rendben van, amíg el nem érjük a karácsonyt. Elfogadjuk ezt, játszunk, ez a hagyomány, de ez nagyon megterhelő. A január sem jobb, és minél sikeresebbek vagyunk a kupákban, ugyanez a helyzet. Szóval nehéz két hónap áll előttünk.

Mohamed Salah duplájával, Jordan Henderson és Diogo Jota góljaival a “vörösök” szerdán 4-1-re verték a rivális Evertont a Merseyside derbin. 39 év óta ez volt a legnagyobb győzelmük a Goodison Parkban, valamint ez volt Klopp második sikere a városi rivális otthonában.

– Szerdán még csak 8/10-es teljesítményt sem nyújtottunk, mert volt egy időszak, amikor visszaengedtük az Evertont a meccsbe – fogalmazott a német szakvezető, aki tehát nem volt maradéktalanul elégedett csapata teljesítményével. – 2-0-nál kapituláltunk, és ez megváltoztatta a játék képét. Természetesen nem lehet 95 percet úgy játszani, mint az első 20-at, de közelebb tudunk kerülni hozzá. Persze, nagyon sok zseniális pillanatunk így is volt.”

Amikor a Liverpool, a Manchester City és a Chelsea közötti versengésről kérdezték, Klopp így válaszolt:

– Ez már egy verseny bajnoki címért? Nem tudom. Ez a legmagasabb színvonalú, legkiélezettebb bajnokság. Célunk a győzelem, de ezt nem lehet decemberben vagy januárban megtenni. Akár veszíthetünk is. Fejben ott kell lennünk, és gondoskodnunk kell arról, hogy minden meccsen egy góllal jobbak legyünk, mint az ellenfelünk.