Már a 14. percben vezetést szerzett a Liverpool a vasárnapi rangadón: Alexander-Arnold jobb oldali szöglete után Van Dijk fejelt remekül a bal felső sarokba (1-0).

Ezt követően is lendületben maradt a Pool, amely a 25. percben a második gólját is megszerezte, ám azt De Gea lökése miatt a videóbíró és a játékvezető érvénytelenítette. A 35. percben Wijnaldum lövése is a hálóban kötött ki, de leshelyzet előzte meg a találatot.

A félidő hajrájában az addig szinte veszélytelen United is betalálhatott volna aztán Andreas Pereira révén – kétszer is -, majd Mané kimaradt ziccere zárta a játékrészt.

A fordulás után futószalagon jöttek a hazai lehetőségek, de Salah, Henderson és Alexander-Arnold sem tudott a kapuba találni, utóbbi két lehetőségnél De Gea védett óriásit, igaz, a liverpooli csapatkapitány lövésénél a kapufa is besegített neki. Az 59. percben aztán az MU is megvillant, de Martial elrontotta a nagy helyzetét.

A végén aztán a vendégek szorították be a Poolt, de akcióik javarészt meddőnek bizonyultak. A kontrázó hazaiak viszont Salah révén, a 93. percben eldöntötték a meccset A találkozó jelentős részében fölényben futballozó Vörösök megérdemelt, 2-0-s győzelmet arattak és újabbat léptek 1990 óta várt és vágyott bajnoki címük felé. A United először kapott ki az idényben valamelyik, a TOP 4-ben lévő ellenfelétől.

Liverpool – Manchester United 2-0 (van Dijk 14., Salah 93.)

Premier League: A hétvége legnagyobb védése piros lapot ért – videó