Az első félidő sokszor nyomasztó hazai fölénye már a 12. percben góllá érett, Sadio Mané egy remek átvétel után lőtt fordulásból a West Brom kapujába. A próbálkozó, de eléggé erőtlennek tűnő vendégcsapat egygólos hátrányban volt ezzel a szünetben, a Pool viszont hiába tüzelt szorgalmasan, újabb gólt már nem szerzett.

A fordulás után viszont egy új hozzáállással futballozó WBA jött ki a pályára – alighanem a korábbi angol szövetségi kapitány, Sam Allardyce félidei utasításainak is köszönhetően -, a vendégek nagy lelkesedéssel vették fel a küzdelmet nagyobb tudású ellenfelükkel.

A Liverpool picit talán túl könnyedén is vette a mérkőzést, erről árulkodott aztán Curtis Jones elrontott passza is a 82. percben, amelyből egy ajándékszöglet is lett a West Brom javára. A sarokrúgás után pedig Semi Ajayi a kapuba fejelte a birminghamiek egyenlítő gólját az Anfielden.

Az 1-1-s döntetlen ellenére a Liverpool továbbra is vezeti a Premier League tabelláját, de előnye mindössze három pont a városi rivális Everton előtt.

Angol Premier League, 15. forduló:

Liverpool – West Bromwich Albion 1-1 (Mané 12., ill. Ajayi 82.)

West Ham United – Brighton 2-2 (B. Johnson 60., Soucek 82., ill. Maupay 44., Dunk 71.)

Leeds United – Burnley 1-0 (Bamford 5. – 11-esből)

Később:

20:15: Wolverhampton Wanderers – Tottenham Hotspur