A mérkőzés 72. percében a hazaiak egy sérülés miatt ki akarták rúgni a labdát az oldalvonalon túlra, ám az végül nem hagyta el a pályát. A leedsi Mateusz Klich ezért aztán megindult vele az Aston Villa kapuja felé, és végül vezető gólt szerzett.

Innen indult el a balhé: a lengyel játékosnak ugrottak a birminghami futballisták, a társak a védelmére keltek, sőt, a két kispad, élükön a két menedzserrel, Marcelo Bielsával és John Terry-vel is egymásnak estek – főként verbálisan. Az Aston Villa holland játékosa, Anwar El Ghazi azonban piros lapot is kapott, igaz, “áldozata”, Patrick Bamford tett is róla, hogy súlyosnak látszódjon kettejük külön incidense.

Végül épp Bielsa oldotta meg a helyzetet, utasítva csapatát, hogy engedje a Villának megszerezni az egyenlítő gólt (bár a hazaiak játékosa, Pontus Jansson még megpróbálta megállítani Albert Adomah-t…). Ez végül meg is történt, 1-1 lett a vége.

A döntetlennel a második helyen álló Sheffield United automatikus élvonalba kerülése vált biztossá. A 3. helyen álló Leeds és az 5. Aston Villa a playoffban még kiharcolhatja a feljutást a Premier League-be.