Sir Alex Ferguson, a Manchester United legendás edzője Pep Guardioláékat tartja a PL-győzelem favoritjának.

A skót legenda azonban nem zárta ki annak a lehetőségét sem, hogy korábbi klubja érjen oda a tabella élére, annak ellenére sem, hogy visszavonulása óta a vörös ördögök mindössze egyszer végeztek a legjobb 4 között. A City legutóbbi hat találkozóján nyeretlen maradt, de Ferguson szerint ennek ellenére Pep Guardiola együttesét nagyon nehéz lesz megelőzni.

– Öt jelöltem is van a bajnok kilétére, ebből a Manchester City a favorit. Rajtuk kívül ott van még a Liverpool és a Tottenham is, akik meglepetést okozhatnak. Az MU szintén odaérhet, ha képesek lesznek kiegyensúlyozott, megbízható teljesítményre.
Ha csak 6-8 pont a hátránya egy csapatnak, akkor még megvan az esély a felzárkózásra. A Guardiola és Mourinho közötti rivalizálás izgalmassá teszi a versenyt, de ne felejtsük el az Arsenalt sem, akik szintén nagyon erősek. Jobbak és agresszívabbak lettek az előző évekhez képest, és nagyon tetszik Alex Iwobi játéka is az ágyúsoknál.

Ferguson a Tottenham menedzserét, Mauricio Pochettinót és csapatát is megdicsérte.

– A Spurs egy nagyon izgalmas együttes, ahol a fiatalok és a tapasztaltabb játékosok kitűnő elegyet alkotnak. Annak ellenére, hogy klasszisok hiányoznak náluk jelenleg, mint Harry Kane vagy Eric Dier, egyelőre mégis veretlenek és jó pozícióban vannak.