Törölték a Manchester United és Manchester City kínai összecsapását (amelyre az International Champions Cup keretein belül került volna a sor) a kedvezőtlen időjárási körülmények és pályaviszonyok miatt – számolt be a BBC.

A Pekingi Nemzeti Stadion (avagy a Madárfészek) gyepszőnyege nem tudta átvészelni az utóbbi hetek heves esőzéseit, maga a United menedzsere, José Mourinho mondta azt, hogy a talaj alkalmatlan a hétfőre tervezett összecsapás megrendezésére. A City trénere, Pep Guardiola épp abban reménykedett, hogy a találkozót sérülések nélkül vészelik majd át, erre pedig a játéktér állapota nem adott garanciát.

A klubok és a szervezők ezért közösen úgy döntöttek, hogy a találkozót nem játsszák le a kínai fővárosban. A United hétfőn vissza is utazik Manchesterbe, a City viszont kedden továbbáll Shenzenbe, ahol csütörtökön mérkőzik meg az MU-t 4-1-re legyőző Borussia Dortmunddal.

Mourinho és Guardiola első csatájára így szeptember 10-ig várni kell, akkor az Old Traffordon találkoznak a nagy riválisok a Premier League-ben.