Kedden játszották az angol harmadosztályban az Ipsich Town-Northmapton bajnokit. A mérkőzés gól nélküli döntetlennel ért véget, ami nem is erről maradt emlékezetes, hanem Darren Drysdale játékvezetőről, aki a nem mindennapi magatartásával a került a figyelem középpontjába.

A 49 éves bírónál az utolsó percekben szakadt el a cérna, amikor már a találkozón a sokadik műesést vette észre. A hazaiak középpályása, Alan Judge gyanús körülmények között elesett a tizenhatoson belül, némi fáziskéséssel feltápászkodott és számon kérte a sporit, akinek annyira elege lett az egészből, hogy előbb a sípjába fújt, majd a játékos felé indult, fejjel előre.

A feleket a többi pályán lévő futballista választotta szét, Drysdale pedig morózus arccal felmutatta a sárga lapot. Az eset után a játékvezető elnézést kért. Mint mondta: “nem tudta megőrizni a hidegvérét”.

Elnézést kérek Alantól és az Ipswich Towntól. Teljes mértékben megértem, hogy játékvezetőként a mérkőzéseken meg kell őriznünk a nyugalmunkat, mindig profi módon kell kezelnünk a játékosokat. Sajnálom, hogy nem így tettem – idézte Drysdale szavait a BBC.

Az angol szövetség már nem volt elnéző vele szemben, szigetországi lapértesülések szerint felfüggesztették, és vizsgálat indult ellene.

Sokba került a DAC 11-ese: “Hibát követtem el”- eltiltották és a másodosztályba száműzték a szlovák bírót