Romelu Lukaku fegyelmi okok – nem tetszett egy nyilatkozata a klubvezetésnek és a szakmai stábnak -, míg Jürgen Klopp pozitív koronavírus-tesztje miatt hiányzott a mérkőzésről, amelyet a Liverpool kezdett jobban.

A szenegáli Mané már a 9. percben vezetést szerzett egy védelmi hibát kihasználva, majd a félidő derekán, a 26. percben egy másik afrikai klasszis, az egyiptomi Salah is betalált (0-2). Ekkor úgy tűnt, a Vörösök akár magabiztosan behúzhatják a rangadót, de a játékrész hajrájában jött a nagy fordulat.

Előbb, a 42. percben a horvát Kovacic lőtt hatalmas gólt távolról, kapásból, majd a 46. minutumban az amerikai Pulisic már az egyenlítő találatot vágta Kelleher kapujába (2-2). Sőt, Havertz, majd Mount lábában a Chelsea vezető gólja is benne maradt.

A fordulás után is maradt a remek iram és jöttek a Liverpool-helyzetek, de a vendégek nem bírtak a remeklő szenegáli kapussal, Mendyvel. De akadt dolga a Pool hálóőrének, Kellehernek is, aki például Pulisic ziccerénél egészen parádésat védett.

Így maradt végül a 2-2, a döntetlennek talán a Chelsea örülhet inkább és persze a listavezető Manchester City, amelynek két közvetlen üldözője vett el egymástól pontokat.

Premier League, 21. forduló:

Chelsea – Liverpool 2-2 (Kovacic 42., Pulisic 46., ill. Mané 9., Salah 26.)

Korábban:

Brentford – Aston Villa 2-1 (Wissa 42., Rasmussen 83., ill. Ings 16. – 11-esből)

Everton – Brighton 2-3 (A. Gordon 53., 76., ill. Mac Allister 3., 71., Burn 22.)

Leeds United – Burnley 3-1 (Harrison 39., Dallas 77., James 92., ill. Cornet 54.)

Hétfőn:

18:30: Manchester United – Wolverhampton Wanderers