A Chelsea kedden hivatalosan is bejelentette, hogy a menesztett Frank Lampard helyére lépve a legutóbb a Paris Saint-Germainnél dolgozó német tréner, Thomas Tuchel veszi át a londoni együttes irányítását.

A 47 éves Tuchel a Kékek első német edzője lesz, azok után, hogy december végén menesztették a PSG-től, azután, hogy négy trófeát is nyert a párizsiakkal, 2020-ban pedig BL-döntős is volt az együttessel. Most 1,5 évre írt alá, de hosszabbítási opció is van a Chelsea-szerződésében.

Maximálisan tiszteletben tartjuk Frank Lampard elvégzett munkáját és a Chelsea-nél hagyott örökségét. Egyúttal alig várom már, hogy találkozzak az új stábommal, hogy együtt versenghessünk a labdarúgás legizgalmasabb ligájában. Nagyon hálás vagyok, hogy a Chelsea-család tagja lehetek, ez egy nagyszerű érzés – fogalmazott az egykori mainzi és dortmundi szakvezető, akinek két korábbi játékosa, Christian Pulisic és Thiago Silva is a londoniak légiósa.

Soha nem egyszerű a szezon közepén új vezetőedzőt találni, épp ezért is vagyunk nagyon boldogok amiatt, hogy megegyeztünk Európa egyik legjobb edzőjével Thomas Tuchel személyében. Még mindig rengeteg elérhető cél van az idényben és azon is túl – mondta a megegyezés kapcsán Marina Granovskaia klubigazgató.

Bár hivatalos bejelentés még nem történt Tuchel stábját illetően, de egybehangzó sajtóhírek szerint Lőw Zsolt lesz a német egyik segítője, így a PSG után egy másik világhírű klubnál is asszisztens-edző lehet a magyar szakember.

Mellette Tuchel “állandó” jobbkeze, Arno Michels is csatlakozhat a Chelsea edzői gárdájához. A új menedzser és leendő stábja kedden este már edzést tart és a szerdai, Wolverhampton elleni bajnokin be is mutatkozhatnak a kispadon.

Löw über Tuchel-Aus bei PSG: "Ein Schock"

Lőw, Michels, Tuchel – a Chelsea-nél is együtt dolgozhatnak


Hazatérő légiós Debrecenben, az NB I-en belül adta kölcsön védőjét a Vidi – hazai átigazolási hírek