Az angol élvonalbeli bajnokság (Premier League) tabelláján 9. helyen álló londoni együttes vezetősége megköszönte Frank Lampardnak az elmúlt években végzett munkát, ami azt jelenti, hogy az angol szakember távozni kényszerül az angol fővárosból.

A Chelsea a legutóbbi nyolc bajnoki mérkőzéséből ötöt elveszített, így jelentősen visszacsúszott a tabellán.

Nehéz döntés volt a klub részéről, hiszen nem csak azért, mert jó kapcsolatot ápolok Frankkel, akiről a lehető legnagyobb tisztelettel beszélhetek. A lehető legnagyobb munkamorál jellemzi, de a jelenlegi körülményeket figyelembe véve úgy gondoljuk, hogy a legjobb döntés az edzőváltás. A klub, a vezetőség és mindenki nevében szeretnék köszönetet mondani Franknek a csapatnál elvégzett munkájáért, és sok sikert kívánok neki a jövőre vonatkozóan. Fontos ikonja ennek a nagyszerű klubnak, és az itteni státusza sohasem fog megváltozni, mindig szívesen látjuk a Stamford Bridge-en – mondta a chelseafc.com-nak Roman Abramovich tulajdonos.

A 42 éves Lampard, a Chelsea korábbi kiváló középpályása 2019 júliusában vette át a csapat irányítását,

84 tétmérkőzésen 44 győzelmet aratott 15 döntetlen, valamint 25 vereség állt a neve mellett.

A Chelsea vezetőedzői posztjára egybehangzó angol és német sajtóhírek szerint a Thomas Tuchel a legesélyesebb jelölt. December végén a német trénerrel együtt Lőw Zsolt is távozott a PSG-től, így kérdés, hogy Tuchel angliai szerepvállalása esetén a magyar szakember is vele tart vagy sem.