“Ő egy vérbeli profi. Nem állandó kezdőjátékos, de teljesítményével és hozzáállásával példát mutat a fiataloknak, hogy folyamatosan jól kell dolgozniuk. Elképesztően játszott ezúttal, a BL-ben négy gólt szerezni egy meccsen fantasztikus eredmény. Tökéletes teljesítmény volt, aminek nagyon örülök” – mondta Frank Lampard, aki a közelmúltban többször nyilatkozott arról, hogy annak ellenére számít a világbajnok francia csatárra és csapata fontos tagjaként tekint rá, hogy nincs stabil helye a kezdőcsapatban.

Olivier Giroud 34 évesen és 63 naposan a BL-éra legidősebb játékosa lett, aki egy meccsen eljutott a három gólig, míg a legrangosabb európai kupasorozatot tekintve Puskás Ferenc óta nem volt ilyen koros futballista, aki képes volt erre. A Real Madrid magyar klasszisa már 38 éves is elmúlt, amikor 1965 szeptemberében a Feyenoord ellen 5-0-ra megnyert mérkőzésen szintén négyszer volt eredményes.

A mérkőzés főszereplője szerint valóban emlékezetes éjszaka volt a szerdai, majd hozzátette, hogy az Európa-ligában címvédő spanyol alakulatnak szerencséje volt, hogy nem lett még nagyobb a különbség.

“Amikor a pályán lehetek, megpróbálom élvezni a játékot. Igyekszem türelmes maradni, megőrizni a hitemet, a csapat segítségére lenni. Néha aztán úgy érzed, hogy bármi megtörténhet, ez a mostani egy ilyen éjszaka volt” – nyilatkozott Giroud, aki 2018 januárjában került a Chelsea-hez. A csatárnak az átigazolási időszakokban azóta is rendszeresen felmerül a neve olyan összefüggésben, hogy máshol esetleg több játéklehetőséghez jutna.

Karrierje során másodszor tudott egy mérkőzésen négy gólt szerezni, ezt megelőzően még a francia másodosztályban a Tours színeiben volt erre képes 2009-ben az Arles-Avignon elleni találkozón.

Elismerően beszélt a francia játékosról Diego Carlos, a Sevilla védője is. Kiemelte: Giroud nagyon jó csatár, aki mindig jól helyezkedik, a góljai pedig megmutatják, hogy milyen magas szintet képvisel. A Chelsea a sevillai sikerével egyrészt biztosította csoportelsőségét, másrészt megőrizte BL-veretlenségét olyan mérkőzéseken, amelyeken Giroud gólt szerzett: kilenc győzelme mellett két alkalommal játszott döntetlent.

A mérkőzés összefoglalója:

Giroud lett a második játékos, aki négy gólt szerzett a Chelsea-ben európai kupameccsen, hasonlóra 1971. szeptember 29-én Peter Osgood volt képes, aki a 13-0-s hazai győzelem során öt góllal terhelte meg a luxemburgi UN Kaerjeng kapuját a KEK első fordulójában. A Chelsea-ben négy gólt legutóbb Frank Lampard szerzett, az együttes mostani szakvezetője 2010. március 27-én az Aston Villa ellen 7-1-re megnyert találkozón volt négyszer eredményes.

Ruud van Nistelrooy (Manchester United) után Giroud a második játékos, aki angol csapat játékosaként négy gólt szerzett BL-meccsen. A francia futballistákat tekintve is ő a második, aki képes volt erre, miután 2011. december 7-én Bafetimbi Gomis (Lyon) ért el négy gólt. Chelsea-játékosként pedig korábban csak Didier Drogba jutott el a BL-ben három találatig egy összecsapáson. Giroud-nak viszont ez már a második olyan BL-meccse volt, amelyen legalább három gólt szerzett, de 2015 decemberében még az Arsenalt erősítette.

Giroud jelenleg 17 gólos a BL-ben, amellyel minden idők legjobb francia góllövői között a nyolcadik helyet foglalja el, közvetlenül a 18 találatig jutott Franck Ribéry mögött. (MTI)